Top 5 hosting providers: VPS hosting met Bitcoin aanschaffen

VPS hosting met Bitcoin

VPS hosting (Virtual private server) is een vorm van webhosting waar je veel van de voordelen en functies van een dedicated server krijgt. Een dedicated server is vrij prijzig en daardoor is het niet voor iedereen rendabel. Bij het afnemen van een dedicated server huur je als het ware een fysieke server in het datacenter van de provider. Met VPS hosting deel je een server  met ongeveer vijf tot vijftien andere klanten van de provider. Hierdoor worden de kosten dus een stuk lager. Als klant krijg je toegang (root access) tot een gedeelte van de server. Jij kunt dus niet bij de bestanden van andere klanten en jouw websites zijn afgezonderd voor andere gebruikers. Voor kleine websites is VPS hosting hoogstwaarschijnlijk overbodig, maar voor middelgrote websites is het volgens ons één van de beste keuzes. 

Voor kleinere websites is shared webhosting of WordPress webhosting voldoende. Wij hebben een artikel geschreven met de beste hosting providers voor het aanschaffen van WordPress hosting met Bitcoin, Ethereum of andere cryptovaluta. Overigens heb je wel shared VPS hosting die je al voor enkele euro’s per maand kunt afnemen.

Voor wie is VPS hosting geschikt?

Een belangrijk vraag om jezelf te stellen is of VPS hosting voor jou geschikt is en of je misschien beter van een ander soort webhosting kunt kiezen. Er zijn namelijk goedkopere opties zoals shared hosting, WordPress hosting of managed hosting.

Jouw website ontvangt veel bezoekers

Heb je een website en ontvang je dagelijks aardig wat verkeer? Dan kan VPS hosting de juiste keuze zijn. VPS hosting is namelijk krachtiger dan bijvoorbeeld shared hosting en managed hosting en zal er dus voor zorgen dat je website door de vele bezoekers niet langzamer wordt. Ook wanneer je nog niet veel bezoekers ontvangt, maar direct goed wilt beginnen is VPS hosting een optie om in overweging te nemen.

Je wilt een snellere website

Beschik je al over een website, maar is deze niet snel genoeg? Eén van de oorzaken kan de hosting zijn. Zoals we eerder al aangaven is een VPS hosting zeer krachtig en zal ook bij veel verkeer maximaal blijven presteren. Overigens hoeft een langzame website niet het geval te zijn van de hosting. Voordat je om deze reden de overstap naar VPS hosting maakt, is dus handig om na te gaan of er misschien andere oorzaken voor je trage website zijn.

Je wilt dat jouw website zo goed mogelijk beveiligd is 

Een groot voordeel van VPS hosting is dat de beveiliging een stuk beter is dan veel andere soorten webhosting. Er vindt namelijk betere bewaking en controles op server plaats, het heeft betere beveiligingsfuncties en biedt het meer opslag om dagelijkse back-ups te maken.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van VPS hosting?

VPS hosting is vergeleken met shared hosting en enkele andere soorten webhosting redelijk duur. Het is belangrijk dat je let op verschillende punten bij het kiezen van een VPS hosting pakket. Hieronder hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet. Deze aandachtspunten hebben wij ook meegenomen tijdens het opstellen van de lijst met de beste hosting providers voor het aanschaffen van VPS hosting met Bitcoin en andere cryptovaluta. 

Krachtige servers

Helaas is het kijken naar hoeveel vCPU je krijgt niet voldoende. Werkt de hosting provider bijvoorbeeld met zeer oude processors, dan zul je geen maximale prestatie ondervinden. Daarom vermelden wij enkel hosting providers die regelmatig de hardware updaten. 

Prijs-kwaliteitverhouding

Kiezen voor het goedkoopste hostingpakket dat je kunt vinden is misschien aantrekkelijk, maar in sommige gevallen is goedkoop duurkoop. Hieronder hebben wij de vijf goedkoopste hosting providers waar je VPS hosting met Bitcoin kunt aanschaffen op een rij gezet. Echter, dit zijn één voor één bedrijven die wij aan onze bezoekers zouden aanraden. Verder proberen sommige providers nieuwe klanten te lokken met zeer lage prijzen. Deze lage prijzen zijn dan voor het eerste jaar, maar bij het verlengen ben je soms duurder uit dan hosting providers die deze actietarieven niet hanteren. Overigens kun je bij sommige providers ook direct voor meerdere jaren een contract afsluiten en dan profiteer je dus meerdere jaren van de actietarieven. 

Extra vermogen aanschaffen

Bij een goede hosting provider kun je gemakkelijk meer CPU cores, opslag, bandbreedte en RAM toevoegen mocht dat nodig zijn. Ook wanneer dit niet meer nodig is, is het handig als je dat gemakkelijk terug kunt schalen.

Controle over de server

Een ander belangrijk punt om op te letten is of je volledige controle hebt over de server. Voor betere prestaties dien je in sommige gevallen de server te configureren. Denk hierbij aan SSH-toegang.

Klantenondersteuning

Voor betrouwbare VPS hosting betaal je doorgaans meer dan sommige andere vormen van webhosting. Mocht er iets fout gaan met je server, dan wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Kijk daarom van te voren hoe een hosting provider te contacteren is. Er zijn namelijk providers die zowel telefonisch als via live chat of e-mail te bereiken zijn en andere hosting providers bieden enkel via e-mail ondersteuning.

De beste VPS hosting: Top 5 VPS hosting providers die Bitcoin accepteren

Er zijn redelijk wat hosting providers waar je VPS hosting met Bitcoin kunt aanschaffen. Wij hebben een lijst opgesteld met 20 hosting providers waar je met cryptovaluta kunt betalen en het grote merendeel van deze bedrijven bieden VPS hosting aan. Verder in dit artikel hebben wij de providers met de goedkoopste VPS hosting pakketten onder elkaar gezet, maar eerst willen wij de vijf beste hosting providers toelichten. Tijdens het opstellen van deze lijst hebben wij gelet op de aandachtspunten waar we het eerder in dit artikel over hadden. Ook namen wij de beoordelingen van klanten mee in ons besluit. Zoals je zult merken zijn er geen Nederlandse hosting providers terug te vinden in onze top 5. Dit komt omdat er momenteel nog weinig Nederlandse providers cryptovaluta als betaalmethode accepteren. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen wij deze lijst eventueel bijwerken.

#1 Flaunt7

Voor de aanschaf van VPS hosting met Bitcoin of andere cryptocurrencies is Flaunt7 volgens ons de beste keuze. Naast dat de provider online ontzettend goed wordt beoordeeld door klanten, zijn er nog meer redenen te bedenken om Flaunt7 bovenaan onze lijst te plaatsen. Flaunt7 heeft een 99.99% uptime garantie, 24/7 online klantenondersteuning, zeer goede beveiliging tegen cyberaanvallen en de laatste software en hardware voor de optimale prestaties voor de websites van klanten. 

De VPS hosting pakketten van Flaunt7

Op het gebied van VPS behoren ze tot één van de beste keuzes. Ze bieden maar liefst negen verschillende hostingpakketten aan. Deze variëren van slechts $ 4,99 per maand tot $ 389,99 per maand. Hierdoor is er voor bijna iedereen een geschikt pakket te vinden. Bij Flaunt7 worden dezelfde prijzen gehanteerd voor verschillende termijnen. Of je nu een maandelijks opzegbaar contract, een contract voor zes maanden of een eenjarig contract afsluit, de maandelijkse prijzen blijven hetzelfde. Hierdoor kun je eenvoudig de provider uit te testen voordat je langdurig een samenwerking aangaat. De verschillen tussen de hostingpakketten zit hem onder andere in het aantal RAM, SSD opslag, CPU en bandbreedte dat je ontvangt. Verder komen alle VPS hosting pakketten van Flaunt7 met veel handige functies, waaronder de mogelijkheid om binnen enkele stappen je favoriete CMS te installeren.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van Flaunt7 te bezoeken.


#2 RamNode

RamNode is een hosting provider die redelijk onbekend is en welke je niet vaak op onze website tegenkomt. Echter, op het gebied van VPS hosting behoren ze tot één van de beste providers die cryptovaluta accepteren als betaalmethode. Het bedrijf is opgericht in 2012 en heeft als doel om betaalbare VPS hosting met krachtige functies aan te bieden. Op de website geven ze aan dat ze de belangen van de klant hoog in het vaandel hebben staan en er altijd naar streven om te voldoen aan de verwachtingen van de klanten. Het bedrijf heeft datacenters in de Verenigde Staten en Nederland.

De VPS hosting pakketten van RamNode

RamNode biedt maar liefst 18 verschillende VPS hosting pakketten aan, welke zijn verdeeld onder drie verschillende categorieën. Wij zullen deze niet allemaal toelichten en verwijzen we je graag door naar de website van de provider. We zullen hier echter wel even kort op ingaan. De prijzen bij RamNode beginnen bij slechts $ 3,00 per maand en lopen op tot $ 96,00 per maand. Bij het goedkoopste hostingpakket van $ 3,00 per maand krijg je 1 Core, 15 SSD opslag en 1000 GB bandbreedte. 

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van RamNode te bezoeken.


#3 Hostwinds

Een andere zeer betrouwbare betrouwbare hosting provider voor het aanschaffen van VPS hosting met Bitcoin is Hostwinds. De provider krijgt op veel websites (waaronder PCmag, Forbes & Sitejabber) zeer hoge beoordelingen. Ook van klanten staat het website vol met zeer positieve reviews. Dit heeft het onder andere te danken aan de razendsnelle servers, 99.99% uptime garantie en een zeer professionele klantenondersteuning.

De VPS hosting pakketten van Hostwinds

Ook op het gebied van VPS hosting zijn wij dus zeer enthousiast over Hostwinds. De provider biedt verschillende soorten VPS hosting aan. Zo heb je de keuze uit unmanaged Linux hosting, unmanaged Windows hosting, managed Linux hosting en managed Windows hosting. In totaal heb je de keuze uit tientallen verschillende hostingpakketten, welke variëren van enkele euro’s per maand tot honderden euro’s per maand. Met zo’n grote keuze kun je een hostingpakket aanschaffen dat aansluit bij jouw wensen. Op de website van Hostwinds kun je eenvoudig de verschillen tussen de hostingpakketten met elkaar vergelijken. Per pakket vermelden ze onder andere hoeveel CPU, RAM, opslag en bandbreedte je ontvangt. Daarnaast geven ze van alle soorten VPS hosting aan wat het precies is, wat de voordelen zijn en of het voor jou geschikt is.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van Hostwinds te bezoeken.


#4 Hostinger

Hostinger is een hosting provider die je in veel van onze artikelen tegenkomt. Ze leveren zeer hoogwaardige diensten voor scherpe prijzen. Zo kom je het bedrijf later tegen in onze lijst met de vijf goedkoopste hosting providers voor het aanschaffen van VPS hosting met Bitcoin. Daarnaast scoorde ze ook erg goed in onze lijst met providers voor WordPress hosting die je met cryptocurrencies kunt aanschaffen. Een reden waarom wij en veel klanten van Hostinger zeer positief zijn is onder andere de goede klantenondersteuning, gebruiksvriendelijke klantenpaneel en de krachtige servers.

De VPS hosting pakketten van Hostinger

Op de website van Hostinger lees je veel informatie over de voordelen van de VPS hosting van de provider. Zo vermelden ze onder andere welke hardware en welke OS ze gebruiken. Ook valt er te lezen hoe ze de veiligheid van de websites van klanten waarborgen en welke snelheden en andere eigenschappen je kunt verwachten. 

De provider biedt acht verschillende VPS hosting pakketten aan. Het goedkoopste pakket kost omgerekend $ 2,99 per maand en dit kan oplopen tot $ 77,99 per maand. Alle pakketten komen met een dedicated IP, root acces,  IPV4 & IPV6 support en 24/7 klantenondersteuning. De pakketten verschillen in het aantal SSD opslag, RAM, Core, bandbreedte en inode limiet dat je ontvangt. 

Het goedkoopste pakket kost dus $ 2,99 per maand, maar deze prijs geldt alleen wanneer je voor 48 maanden een contract afsluit bij de provider. Je dient van te voren het volledige bedrag voor de 48 maanden te betalen. Dit komt uit op $143.52. Hostinger is overigens een provider die nieuwe klanten flinke korting geven. Bij het verlengen wordt het maandelijks bedrag namelijk verhoogt naar $ 6,99 per maand. Bij een contractduur van een jaar betaal je omgerekend maandelijks $ 3,99. Bij het goedkoopste pakket ontvang je het volgende: 1 Core, 1 GB RAM, 20 GB opslag en 1 TB bandbreedte. 

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van Hostinger te bezoeken.


#5 HostSailor

HostSailor staat bekend om de zeer scherpe prijzen, maar gelukkig gaat dit niet ten koste van de kwaliteit. Op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding behoort HostSailor tot één van de beste providers. Verder kun je bij de provider met meer dan veertig verschillende cryptocurrencies betalen, waaronder Bitcoin, XRP, Ethereum, Litcoin, Bitcoin Cash, Tron, Nano, DASH en Stellar. En dat wij niet de enige zijn die vinden dat HostSailor één van de betere hosting providers zijn waar je met Bitcoin kunt betalen blijkt wel uit de goede beoordelingen die we online tegenkwamen. Zo wordt HostSailor beoordeeld met 4,2 sterren op basis van meer dan 100 reviews.

De VPS hosting pakketten van HostSailor

Ook voor VPS hosting zit je goed bij HostSailor. Je hebt de keuze uit verschillende hostingpakketten, welke zowel geschikt zijn voor de kleinere websites als voor middelgrote websites. Bij HostSailor kun je al VPS hosting afnemen voor $ 1,99 per maand, waarmee ze tot één van de goedkoopste providers behoren. Echter, wij zouden dit pakket niet snel aan onze bezoekers aanraden. Wij denken namelijk dat je beter voor een pakket kunt gaan dat paar euro per maand meer kost, maar wel veel meer biedt. We verwijzen je voor de eigenschappen van alle hostingpakketten graag door naar de website van HostSailor.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van Hostsailor te bezoeken.

De goedkoopste VPS hosting: Top 5 goedkoopste VPS hosting providers die Bitcoin accepteren

Nu je weet wat volgens ons de beste hosting providers voor VPS hosting zijn die je met Bitcoin kunt aanschaffen, willen wij de goedkoopste hosting providers voor VPS hosting op een rij zetten. Wij hebben enkel gekeken naar de prijzen van het goedkoopste hostingpakket en kijken dus niet naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast houden we de prijzen aan die je betaald bij een contractduur van een jaar. Er zijn namelijk providers waar je goedkoper uit bent als je voor 36 maanden of 48 maanden een pakket aanschaft. Echter, veel nieuwe klanten willen niet direct voor zo’n lange periode hosting afnemen en daarom houden we de prijzen aan voor een pakket voor de duur van een jaar.

#1 ProHoster ($ 1,30 per maand)

ProHoster is de goedkoopste hosting provider voor VPS hosting. De provider is in 2012 opgericht en heeft al meer dan 120.000 tevreden klanten. Dit zie je onder andere terug aan de positieve reviews die je online tegenkomt. Zo hebben meer dan 1.000 klanten een beoordeling achtergelaten op Hostadvice. En met een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren kun je er dus van uitgaan dat ze hoogwaardige diensten leveren. Verder hebben ze onder andere datacenters in Rusland, Oekraïne, Verenigde Staten, Litouwen, Bulgarije en Nederland. 

Goedkoopste VPS hosting pakket van ProHoster

Het goedkoopste VPS hosting pakket van ProHoster kost slechts $ 1,30 per maand. Dit is een (tijdelijke) kortingsprijs van $ 2,60 per maand. Echter, voor deze prijs kun je uiteraard niet al te veel verwachten.

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • 1 Core (KVM)
 • 10 GB SSD opslag
 • 512 Mb RAM

Andere VPS hosting pakketten van ProHoster

Verder biedt ProHoster een tiental andere hostingpakketten aan. Deze prijzen variëren van $ 2,30 per maand tot $ 25,45 per maand. Veel bezoekers zullen een geschikt pakket kunnen vinden bij  ProHoster, maar voor de grotere websites adviseren we om te kijken naar de providers die we eerder in dit artikel hebben uitgelicht.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van ProHoster te bezoeken.


#2 HostSailor ($ 1,99 per maand)

HostSailor kwam je eerder in dit artikel al tegen. Dit betekent dus dat ze niet alleen zeer scherpe prijzen hanteren, maar dat het ook met de kwaliteit wel goed zit. Verder heb je kunnen lezen dat de provider meer dan veertig verschillende cryptovaluta accepteren en goed wordt beoordeeld door klanten.

Goedkoopste VPS hosting pakket van HostSailor

Het goedkoopste VPS hosting pakket “Mini Sailor” van Hostsailor kost $ 1,99 per maand. Let er wel op dat je bij HostSailor voor veel functies extra moet betalen. Zo kost Cpanel / WHM bijvoorbeeld $ 15,00, Softaculous (waarmee je binnen enkele stappen CMS kunt installeren) $ 1,50, Direct Admin $ 17,00 en ook veel andere extra’s zit niet bij de prijs inbegrepen. Hier waarschuwde we aan het begin van dit artikel al voor.  

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • 256 MB RAM
 • 15 GB HDD opslag
 • 1 Core
 • 256GB bandbreedte

Andere VPS hosting pakketten van HostSailor

Ook andere VPS hosting pakketten van HostSailor zijn zeer scherp geprijsd. Zo kosten de overige vijf hostingpakketten tussen de $ 2,99 per maand en $ 38,99 per maand. Ook bij deze pakketten dien je bepaalde opties (cPanel, DirectAdmin, Softaculous etc.) er los bij aan te schaffen. Echter, bij alle pakketten van HostSailor zit wel SolusVM inbegrepen en ben je dus niet verplicht om een ander klantenpanel aan te schaffen. Overigens vind je alle extra’s die je bij de provider kunt aanschaffen op hun website.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van HostSailor te bezoeken.


#3 RamNode ($ 3,00 per maand)

RamNode vind je op de tweede plaats terug als het gaat om de beste hosting providers voor het aanschaffen van VPS hosting met Bitcoin. De provider focust zich voornamelijk op het aanbieden van hoogwaardige VPS hosting. Dit doen ze met succes, want op veel punten uit onze test scoorde ze een ruime voldoende en ook door veel klanten worden ze positief beoordeeld. Ze geven op hun website al aan dat ze dagelijks bezig zijn om de ervaring voor hun klanten te verbeteren. 

Goedkoopste VPS hosting pakket van RamNode

Bij RamNode kun je al VPS hosting aanschaffen voor slechts $ 3,00 per maand. Ze hebben zowel een SSD VPS hosting pakket als een HDD VPS hosting pakket voor deze prijs. Bij het HDD hosting pakket krijg je meer opslag, maar is vanzelfsprekend niet zo snel als het SSD hosting pakket. HDD hosting is uiterst geschikt voor gegevensopslag en back-ups.

Bij het SSD hosting pakket zit het volgende inbegrepen:

 • 1 Core
 • 512 MB RAM
 • 15 GB SSD opslag
 • 1 TB bandbreedte

Bij het HDD hosting pakket zit het volgende inbegrepen:

 • 1 Core
 • 512 MB RAM
 • 160 GB HDD opslag
 • 2 TB bandbreedte

Andere VPS hosting pakketten van RamNode

RamNode biedt daarnaast nog vijf andere SSD VPS hosting pakketten aan en zes HDD hosting pakketten. Voor SSD VPS hosting variëren de prijzen van $ 5,00 per maand tot $ 40,00 per maand en HDD VPS hosting van $ 5,00 per maand tot $ 60,00 per maand. Bij deze pakketten krijg je meer opslag, bandbreedte, Cores en meer RAM. De aantallen kun je terugvinden door de website van RamNode te bezoeken. Verder biedt de provider vijf premium hostingpakketten aan met snellere CPU’s. Voor deze pakketten betaal je tussen de $ 12,00 per maand en $ 96,00 per maand. Op de homepagina van de website kun je in één overzicht bekijken wat de verschillen zijn en kun je bij jezelf nagaan welk pakket aansluit bij jouw wensen.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van RamNode te bezoeken.


#4 Hostens ($ 3,00 per maand)

Hostens is een hosting provider dat is opgericht in 2003 en momenteel meer dan 150.000 klanten wereldwijd heeft. Bij de provider kun je alle diensten aanschaffen met Bitcoin en Bitcoin Cash. Hostens richt zich op het aanbieden van “budget” hosting en daarom vind je het bedrijf onder andere terug in onze lijst van de goedkoopste hosting providers voor WordPress hosting en reseller hosting. 

Bij Hostens heb je de keuze tussen Windows VPS hosting en Linux VPS hosting. Alle hostingpakketten van Hostens zijn zogeheten unmanaged hosting. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de server.

Goedkoopste VPS hosting pakket van Hostens

Linux VPS hosting is de goedkoopste optie. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen slechts $ 3,00 per maand wanneer je hosting voor een jaar afneemt. Besluit je om direct voor twee of drie jaar hosting bij de provider af te nemen, dan profiteer je van nog lagere kosten. Zo kost hetzelfde pakket $ 1,80 per maand wanneer je direct voor drie jaar hosting afneemt. Het goedkoopste Windows VPS hosting pakket kost bij een eenjarig contract $ 7,50 per maand.

Bij het Linux VPS hosting pakket zit het volgende inbegrepen:

 • 20 GB opslag
 • 4 TB bandbreedte
 • 2 GB RAM 
 • 1 CPU core

Bij het Windows VPS hosting pakket zit het volgende inbegrepen:

 • 40 GB opslag
 • 4 TB bandbreedte
 • 2 GB RAM 
 • 1 CPU core

Bij alle VPS hosting pakketten kun je extra’s aanschaffen, zoals dagelijks/wekelijkse back-ups voor $ 1,00 per maand en cPanel, Plesk en DirectAdmin. 

Andere VPS hosting pakketten van Hostens

Verder kun je bij Hostens kiezen tussen twee andere Linux VPS pakketten en twee Windows VPS pakketten. Deze hostingpakketten kosten maandelijks tussen de $ 6,00 en $ 20,00. Hostens richt zich dus de niet op consumenten en ondernemers met zeer grote websites. Echter, voor veel websites heb je met VPS hosting van Hostens meer dan voldoende. Echter, unmanaged hosting is niet voor iedereen de juiste keuze.

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van Hostens te bezoeken.


#5 Hostinger ($ 3,99 per maand)

Onderaan onze lijst met de goedkoopste hosting providers die Bitcoin als betaalmethode accepteren voor VPS hosting is Hostinger. Hostinger is een hosting provider die je vaak voorbij ziet komen op onze website. Dit komt onder andere omdat ze hoge kwaliteit combineren met lage prijzen. Op onze website geven wij geregeld aan dat Hostinger één van de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Daarnaast hebben ze als één van de weinige hosting providers die cryptocurrencies accepteren een Nederlandstalige website. Ook de goede klantenondersteuning, krachtige servers en vele (gratis) functies vinden wij het vermelden waard. 

Goedkoopste VPS hosting pakket van Hostinger

Kies je voor het goedkoopste hostingpakket voor de duur van twaalf maanden, dan betaal je daar bij Hostinger slechts $ 3,95 per maand. Dit kan nog goedkoper wanneer je besluit om te kiezen voor een contract van twee jaar ($ 3,49 per maand) of drie jaar ($ 2,99 per maand). Bij het verlengen van het hostingpakket betaal je overigens een stuk meer. Na drie jaar betaal je in plaats van $ 2,99 per maand $ 6,99 per maand.

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • 1 Core
 • 1 GB RAM
 • 20 GB opslag
 • 1 TB bandbreedte

Andere VPS hosting pakketten van Hostinger

Verder biedt de provider zeven andere VPS hosting pakketten aan, welke tussen de $ 4,99 per maand en $ 77,99 per maand kosten. Met zulke uiteenlopende prijzen zit er vast wel een hostingpakket tussen die geschikt is voor jouw website(s). 

Bekijk alle VPS hosting pakketten door de website van Hostinger te bezoeken.

De voordelen van een VPS hosting

Na het lezen van het artikel zul je er vast wel achter zijn gekomen wat de grootste voordelen van VPS hosting zijn. Eén van deze voordelen is dat je niet te maken hebt met andere klanten op de server, zoals dat bij bijvoorbeeld wel met shared hosting het geval is. Hierdoor is het onder andere mogelijk om eigen (bedrijfs)applicaties te installeren. Verder is VPS hosting in vergelijking met andere soorten webhosting een stuk veiliger en ook zal je website als het goed is een snellere laadtijd hebben. Als laatst kun je VPS hosting kun je bij de meeste providers gemakkelijker upgraden of terugschalen.

De verschillende soorten VPS hosting

Wij zullen hieronder in het kort de meest voorkomende soorten VPS hosting toelichten. 

Shared VPS hosting

Shared VPS hosting is de goedkoopste vorm van VPS hosting. Met shared VPS hosting deel je een fysieke server zoals je dat ook doet met “normale” shared hosting doet, maar het verschil zit hem in het feit dat elke gebruiker een specifieke set bronnen krijgt. Dit houdt in dat andere websites op de server geen invloed op jouw websites kunnen hebben. Dit vinden wij doorgaans een van de grootste nadelen van shared hosting. Jouw website kan dan langzamer worden of kwetsbaarder zijn zonder dat je hier iets aan kunt doen. Hierom zullen wij ook altijd shared VPS hosting aanraden ten opzichte van de normale shared hosting. Ook omdat je zoals je hierboven hebt kunnen zien shared VPS hosting zeer betaalbaar is.

Unmanaged VPS hosting of managed hosting

Unmanaged VPS hosting is goedkoper dan managed VPS hosting. Dit komt omdat je bij unmanaged hosting zelf verantwoordelijk bent voor de server. Je moet er dus voor zorgen dat updates op tijd worden uitgevoerd en ook moet je zelf het onderhoud en de beveiliging regelen. Hier is wel enige technische kennis voor vereist en daarom is managed hosting voor veel lezers een betere keuze. Het kost wel wat meer, maar je server is ontzettend belangrijk voor de veiligheid van jouw website. Bij managed hosting wordt dit allemaal voor je geregeld. 

Zijn er gratis VPS hosting providers?

Nee, er zijn geen betrouwbare aanbieders van gratis VPS hosting. Wel zijn er hosting providers die een gratis proefversie aanbieden of een geld-terug garantie aanbieden wanneer je niet tevreden bent. Ook zijn er genoeg aanbieders van VPS hosting waar je al voor enkele euro’s per maand VPS hosting kunt afnemen.

Conclusie

Er komt aardig wat bij kijken wanneer je VPS hosting met Bitcoin of andere cryptovaluta wilt aanschaffen. Na het lezen van dit artikel hopen we dat je wat wijzer bent geworden bij welke providers je terecht kunt en of VPS hosting voor jou geschikt is. Ook hopen we dat je een duidelijker beeld hebt gekregen van de verschillende vormen van VPS hosting en welke het meest geschikt is voor jouw website.