Top 5 hosting providers: goedkoop een domeinnaam registreren met Bitcoin 

Domeinnamen registreren met Bitcoin

Bij welke provider kun je het goedkoopste een domeinnaam registreren met Bitcoin? In dit artikel geven wij het antwoord. Je kunt direct naar beneden scrollen voor het vinden van het antwoord, maar we raden je aan om dit artikel door te lezen. Er zijn namelijk een aantal punten waar je op moet letten bij het registreren van een domeinnaam. Zo lokken sommige providers je met scherpe prijzen, maar betaal je na het eerste jaar een hogere prijs dan bij andere providers. Ook gaan we dieper in op andere verborgen kosten.

Na het lezen van dit artikel weet je waar je op moet letten en waar je het goedkoopst een .nl domeinnaam, .be domeinnaam of een .com domeinnaam met Bitcoin of andere cryptovaluta kunt registreren.

Hierop moet je letten bij het registreren van een domeinnaam

Direct voor de eerste de beste aanbieder kiezen is geen goed idee. Er zijn namelijk meerdere aandachtspunten die je in overweging moet nemen. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste punten op een rij gezet.

Hogere kosten na het eerste jaar

Controleer of de aanbieder na het eerste jaar niet een veel hoger prijs rekent voor het verlengen van een domeinnaam. Het komt regelmatig voor dat nieuwe klanten worden gelokt met scherpe prijzen voor het eerste jaar.

Gegevensbescherming

In de WHOIS en SIDN-database kunnen gegevens van een houder van een domeinnaam worden opgevraagd. Er zijn providers die de mogelijkheid bieden om jouw gegevens af te schermen. Mocht je geen behoefte hebben aan ongewenste e-mails van spammers of personen die interesse hebben om jouw domeinnaam over te nemen, dan is het aan te raden om voor een provider te kiezen die deze mogelijkheid aanbiedt. 

Domeinnamen overdragen naar andere register

Bij sommige providers worden extra kosten in rekening gebracht wanneer je de domeinnaam naar een andere provider wilt verhuizen.  

Een betrouwbare klantenservice

Bekijk of de register beschikt over een goede klantenservice. Dit is voor ons altijd een belangrijk aspect tijdens het opstellen van een lijst met de beste providers. Zo hebben wij een lijst opgesteld met alle hosting providers die Bitcoin en andere cryptovaluta accepteren, maar zagen we dat je bij sommige providers enkel via een formulier op de contactpagina contact kunt opnemen. Andere providers daarentegen geven zowel telefonisch als via live chat en e-mail ondersteuning.

Goedkoop een .nl domeinnaam registreren met Bitcoin of andere cryptovaluta

Waar kan ik goedkoop een domeinnaam registreren met Bitcoin? Wij hebben de prijzen van tientallen providers met elkaar vergeleken en hebben hieronder de vijf goedkoopste registers voor een .nl domeinnaam op een rij gezet. Let er wel op dat veel Nederlandse providers Bitcoin en andere cryptovaluta nog niet accepteren en de prijzen dus hoger uitvallen dan je misschien gewend bent.  

#1 Hostinger ($ 4,99 / eerste jaar)

Hostinger is de goedkoopste hosting provider voor het aanschaffen van een .nl domeinnaam met Bitcoin. Zo betaal je voor het eerste jaar slechts $ 4,99 en na het eerste jaar wordt de prijs verhoogd naar $ 5,99 per jaar. Hiermee behoort de register nog steeds tot één van de goedkoopste providers voor het registreren van een .nl domeinnaam met Bitcoin.

Hostinger verwerkt betalingen in de vorm van cryptocurrencies via Coingate en het neemt in de meeste gevallen maximaal twintig minuten in beslag voordat de transactie verwerkt is. 

Bezoek de website van Hostinger voor meer informatie


#2 Namesilo ($ 5,98 / eerste jaar)

Namesilo is wereldwijd één van de grootste registers van domeinnamen. Zo zijn er al meer dan 3 miljoen domeinnamen ondergebracht bij de provider. Het is daarom niet vreemd dat ze honderden verschillende domeinnaam extensies aanbieden, waaronder .nl domeinnamen.

Voor het registreren van een .nl domeinnaam met Bitcoin hanteren ze verschillende prijzen. Bij afname van meerdere domeinnamen krijg je namelijk korting. Wanneer je 1 tot 49 domeinnamen afneemt, betaal je daar per domeinnaam $ 5,98 per jaar voor, bij afname van 50 tot 99 domeinnamen betaal je $ 5,88 per jaar per domeinnaam en bij een afname van meer dan 100 domeinnamen betaal je per domeinnaam $ 5,78 per jaar. Deze prijzen zijn enkel geldig voor het eerste jaar. 

Bij Namesilo ontvang je korting op het verlengen van de domeinnamen wanneer je al domeinnamen bij hun onderbrengt. Zo betaal je bijvoorbeeld voor het verlengen van een .nl domeinnaam $ 7,89 per jaar wanneer je 1 tot 100 domeinnamen bij Namesilo hebt staan, maar heb je bijvoorbeeld tussen de 100 en 200 domeinnamen, dan kost het verlengen van een .nl domeinnaam $ 7,79 per jaar. Hoe meer domeinnaam je bij Namesilo onderbrengt, hoe hoger de korting voor het verlengen is. 

Bezoek de website van Namesilo voor meer informatie


#3 Namecheap ($ 7,98 / eerste jaar)

Een andere betrouwbare provider voor het registreren van een .nl domeinnaam met Bitcoin of andere cryptocurrency is Namecheap. Voor het aanschaffen van een .nl domeinnaam bij Namecheap betaal je jaarlijks $ 7,98. Dit is zowel voor het eerste jaar als de daarop volgende jaren. Naast de .nl extensie kun je bij Namecheap kiezen uit honderden andere andere domeinextensies.

Ben je overigens op zoek naar goedkope hosting? Ook dan ben je bij Namecheap aan het juiste (web)adres. Zo bieden ze al shared hosting aan voor $ 1,88 per maand en zie je de provider terug in onze lijst met de goedkoopste hosting providers die Bitcoin accepteren.

Bezoek de website van Namecheap voor meer informatie


#4 HostSailor ($ 8,69 / eerste jaar)

Bij HostSailor kun je naast hoogwaardige hosting ook (relatief) goedkoop .nl domeinnamen registreren met Bitcoin. De provider biedt in totaal ongeveer 150 verschillende domeinnaam extensies aan, waaronder .nl domeinnamen en .be domeinnamen. Voor een .nl domeinnaam hanteren ze een tarief van $ 8,69 per jaar. Dit geldt zowel voor het eerste jaar als dat voor de jaren daarna. 

Op de website van de provider hebben ze een pagina gewijd met uitleg over het betalen met cryptocurrencies voor hosting en domeinregistraties. Op deze pagina vind je onder andere uitleg over hoe je in vijf eenvoudige stappen kunt betalen met cryptocurrency. Ook geven ze aan dat ze de volgende cryptovaluta als betaalmiddel accepteren: Bitcoin (BTC), XRP (XRP), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), TRON (TRX), NANO (NANO), DASH (DASH), Stellar (XLM), Dai (DAI), Stable USD (USDS), TrueUSD (TUSD), Bitcoin SV (BSV) en nog veel meer.

Bezoek de website van HostSailor voor meer informatie


#5 Hawk Host ($ 10,95 / eerste jaar)

We zijn aan het einde gekomen van deze top 5 met de goedkoopste providers voor het registreren van een .nl domeinnaam met Bitcoin. Hawk Host rekent voor het registreren van een .nl-domeinnaam $ 10,95 per jaar. Dit is waarschijnlijk een stuk meer dan je gewend bent te betalen voor een .nl domeinnamen. Zoals we eerder in dit artikel aangaven zijn er nog niet al te veel Nederlandse hosting providers die Bitcoin accepteren en de internationale providers hanteren doorgaans hogere prijzen voor het registreren van .nl domeinnamen. Ook voor het aanschaffen van een .be domeinnaam zul je merken dat je een stuk meer moet betalen.

Bezoek de website van Hawk Host voor meer informatie

Goedkoop een .com domeinnaam registreren met Bitcoin of andere cryptovaluta

Hierboven heb je kunnen lezen bij welke providers je het goedkoopst een .nl domeinnaam kunt registreren met crypto. Ben je echter op zoek naar een betrouwbare en goedkope register voor een .com domeinnaam? Dan kunnen wij de vijf providers hieronder aanraden. Bij .nl domeinnamen en .be domeinnamen vallen de jaarlijkse prijzen wat hoger uit dan je waarschijnlijk gewend bent, maar bij .com domeinnamen is dit minder sterk het geval. De prijzen hieronder komen redelijk overeen met de prijzen die veel Nederlandse hosting providers hanteren. 

#1 Namesilo ($ 9,95 / eerste jaar)

Namesilo behoort tot één van de goedkoopste hosting providers voor het aanschaffen van een .nl domeinnaam met Bitcoin en voor .com domeinnamen is Namesilo dé goedkoopste. Het feit dat het bedrijf zich voornamelijk richt op domeinregistraties en wereldwijd één van de grootste op dit gebied is, komt voor ons niet echt als een verrassing. De provider biedt in totaal rond de 400 verschillende domeinextensies aan en hebben regelmatig aantrekkelijk aanbiedingen.

De prijzen voor het aanschaffen van domeinnamen bij Namesilo is afhankelijk van het aantal domeinnamen dat je wilt registreren en het aantal domeinnamen dat je al bij de provider hebt gehost. Voor het registreren van een .com domeinnaam betaal je $ 9,95 per jaar, maar wanneer je meer dan vijftig domeinnamen aanschaft ontvang je korting. Bij aanschaf van 50 tot 100 domeinnamen betaal je $ 9,85 per domeinnaam en bij afname van 101 tot 500 domeinnamen betaal je $ 9,75 per domeinnaam. De korting is dus niet al te hoog, maar Namesilo is zonder deze korting al de goedkoopste provider waar je een .com domeinnaam met Bitcoin kunt registreren.

Verder kost het verlengen van een .com domeinnaam eveneens $ 9,95 per jaar, maar wanneer je meer dan 100 domeinnamen bij Namesilo hebt gestald, kan dit oplopen tot $ 8,75 per domeinnaam.

Bezoek de website van Namesilo voor meer informatie


#2 Hostinger ($ 9,99 / eerste jaar)

Hostinger kwam je net als Namesilo al eerder in het dit artikel tegen. Zo is Hostinger de goedkoopste provider die Bitcoin als betaalmiddel accepteert voor het registreren van een .nl domeinnaam. Voor een .com domeinnaam hanteren ze zeer scherpe prijzen en zijn ze slechts enkele centen per jaar duurder. Hostinger is echter wel één van de providers die de prijzen na het eerste jaar verhogen. Zo betaal je voor het eerste jaar $ 9,99 per jaar, maar na het eerste jaar wordt de prijs verhoogd naar $ 13,99 per jaar. Daarnaast biedt de provider de mogelijkheid om voor $ 5,00 per jaar extra je persoonlijke gegevens te verbergen. Zo dient men eerst de provider te contacteren alvorens ze met jou in contact kunnen komen. 

Bezoek de website van Hostinger voor meer informatie


#3 Hostens ($ 11,00 / eerste jaar)

Hostens is een hosting provider dat zich focust op het aanbieden van goedkope hosting. Daarom vind je ze onder andere terug in onze lijst met de goedkoopst shared hosting pakketten en ook kregen ze een vermelding in de top 5 goedkoopste providers waar je reseller hosting met Bitcoin kunt afnemen. Naast Bitcoin kun je bij Hostens ook met Bitcoin Cash afrekenen. Voor het registreren van een .com domeinnaam ben je bij Hostens dus ook (relatief) goedkoop uit. Zo betaal je voor het eerste jaar $ 11,00. Na het eerste jaar wordt de prijs verhoogd met $ 1,00 en komt het dus uit op $ 12,00 per jaar. Dit is dus goedkoper dan bij Hostinger die je hierboven tegenkomt. 

Bezoek de website van Hostens voor meer informatie


#4 THC Servers ($ 11,65 / eerste jaar)

Ook bij THC Servers kun je al ruim tien jaar terecht voor het registreren van tientallen domeinextensies. De provider is opgericht in 2013 en behoort momenteel tot één van de goedkoopste providers voor het registreren van een .com domeinnaam met cryptocurrencies. Zo betaal je voor het eerste jaar $ 11,65 en bij het vernieuwen van de domeinnaam wordt de prijs met slechts $ 0,30 verhoogt naar $ 11,95 per jaar.

Voor het registreren van een .nl domeinnaam ben je hier wel redelijk duur uit. Zo rekenen ze hier $ 11,35 per jaar voor. Ben je van plan om zowel .nl domeinnamen en .com domeinnamen te registreren en wil je ze het liefst bij dezelfde provider onderbrengen, dan is één van de bovenstaande providers waarschijnlijk een betere keuze.

Bezoek de website van THC Servers voor meer informatie


#5 Hawk Host ($ 11,95 / eerste jaar)

Het aanschaffen van een .nl domeinnaam kost bij Hawk Host $ 10,95 per jaar en het registreren van een .com domeinnaam is slechts $ 1,00 duurder. Dit kost bij $ 11,95 per jaar, maar wordt na het eerste jaar niet duurder. Daardoor is de prijs na het eerste jaar hetzelfde of zelfs goedkoper dan de providers hierboven. Naast Bitcoin accepteert Hawk Host ook Ethereum. 

Bezoek de website van Hawk Host voor meer informatie

Goedkoop een .be domeinnaam registreren met Bitcoin of andere cryptovaluta

Als laatst willen we we de goedkoopste providers voor het registreren van .be domeinnamen met Bitcoin en andere cryptocurrencies toelichten. Helaas bieden de meeste hosting providers die cryptocurrencies als betaalmethode accepteren geen .be domeinnamen aan. We hebben hieronder een top 3 samengesteld, maar zoals je zult zien zijn voor ons alleen Hostens en Hostinger serieuze opties. HostSailor staat namelijk op de derde plaats en rekent ongeveer $ 10 per jaar meer dan de andere providers. Voor één domeinnaam is dat nog wel te overzien, maar bij afname van grotere aantallen kost dit jaarlijks al snel tientallen tot honderden euro’s extra. 

#1 Hostens ($ 6,00 / eerste jaar)

Voor wie op zoek is naar een hosting provider voor het registreren van een .be domeinnaam is bij Hostens het goedkoopst uit. Zo betaal je slechts $ 6,00 per jaar. Ook voor het registreren van andere extensies ben je bij deze provider zeer goedkoop uit. 

Daarnaast kun je ook direct goedkope hosting bij Hostens afnemen. Zo start shared hosting al vanaf $ 0,90 per maand, reseller hosting vanaf $ 1,80 per maand en ook VPS hosting kun je al afnemen voor $ 1,80 per maand. Deze prijzen gelden overigens enkel wanneer je een pakket afneemt voor de duur van drie jaar. Vind je dit te lang en wil je liever een pakket afnemen voor een kortere periode, dan hanteren ze nog steeds één van de laagste prijzen. Tel daarbij op dat ze op TrustPilot een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren krijgen op basis van ongeveer 500 reviews en dan kunnen we zeker stellen dat het een partij is om serieus in overweging te nemen.

Bezoek de website van Hostens voor meer informatie


#2 Hostinger ($ 6,99 / eerste jaar)

Na het lezen van dit artikel ben je er wel achter gekomen dat Hostinger tot één van de goedkoopste providers voor het registreren van domeinnamen met Bitcoin behoort. Zo is het de goedkoopste provider voor het registreren van een .nl domeinnaam en is alleen Namesilo een goedkopere optie voor het registreren van een .com domeinnaam. Echter, Hostinger is voornamelijk één van de goedkopere providers in het eerste jaar. Na het eerste jaar verhogen ze de prijzen. Bij een .nl domeinnaam wordt de prijs verhoogt met $ 1,00 en bij een .com domeinnaam betaal je na het eerste jaar $ 4,00 meer. Bij .be domeinnamen is dit echter niet het geval en kost de prijs ook na het eerste jaar $ 6,99 per jaar.

Bezoek de website van Hostinger voor meer informatie


#3 HostSailor ($ 16,19 / eerste jaar)

Om eerlijk te zijn zullen we HostSailor voor het registreren van een .be domeinnaam niet aanraden. De provider is ongeveer $ 10,00 per jaar duurder dan Hostinger en Hostens. Deze $ 10,00 per jaar lijkt misschien nog wel te overzien, maar wanneer je van plan bent om meerdere .be domeinnamen te registreren kan dit snel oplopen. Daarnaast zijn er ook voor andere domeinextensies goedkopere providers te vinden.

Ze bieden overigens wel zeer betrouwbare hosting aan en ben je van plan om hier je hosting af te nemen en vind je het fijn om zowel je hosting als domeinnaam bij dezelfde provider af te nemen, dan kunnen wij dat begrijpen en is HostSailor wel een goede optie. 

Bezoek de website van HostSailor voor meer informatie

Conclusie

Bij het kiezen van een provider voor het registreren van een domeinnaam zijn er dus enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er bijvoorbeeld providers die klanten het eerste jaar lokken met lage prijzen en daarna de prijzen verhogen waardoor ze niet meer de goedkoopste aanbieders zijn. Bij de providers uit dit artikel valt dit redelijk mee en vindt er vaak geen verhoging plaats of slechts een verhoging van enkele euro’s op jaarbasis. Helaas accepteert het grote merendeel van de hosting providers nog geen cryptocurrencies als betaalmethode en zo zien we ook dat bijna alle Nederlandse providers deze optie nog niet zien zitten. Hierdoor kun je .nl domeinnamen en .be domeinnamen niet zo goedkoop registreren als je waarschijnlijk gewend bent. Voornamelijk bij .be domeinnamen zijn er maar twee providers die we als goedkoop kunnen beschouwen.