20 hosting providers die Bitcoin en altcoins accepteren

Hosting aanschaffen met Bitcoin & andere cryptovaluta

De afgelopen jaren is Bitcoin en andere cryptovaluta continue in het nieuws geweest. De mogelijkheden met cryptocurrencies zijn eindeloos en één daarvan is het registreren van domeinnamen en het afnemen van hosting. Sommige hosting providers hieronder richten zich specifiek op het aanbieden van hosting services voor Bitcoin en andere cryptovaluta en bij andere providers is het één van de betaalmogelijkheden. En hoewel er nog relatief weinig providers zijn die de mogelijkheid bieden om hiermee te betalen, zien we wel een groei in het aantal providers die Bitcoin accepteren als betaalmiddel. 

Er zijn tal van redenen te bedenken om een hostingpakket aan te schaffen met Bitcoin. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je graag je privéleven van je online activiteiten wilt scheiden, je over aardig wat cryptocurrency beschikt of wanneer je met Bitcoin wilt betalen vanwege overheidsregels. Het is geen geheim dat Bitcoin en andere cryptocurrencies zorgen voor een hogere mate van anonimiteit. 

In dit artikel zie je een overzicht met twintig betrouwbare hosting providers waar je met Bitcoin en andere cryptovaluta kunt betalen. Wij hebben van elke provider wat achtergrondinformatie vermeldt en geven aan hoe de hosting provider door klanten wordt beoordeelt. Daarnaast hebben we ook meerdere artikelen waarin we een lijst opstellen met bijvoorbeeld de vijf beste hosting providers voor WordPress hosting of VPS hosting.

Bitcoin WebHosting

We beginnen onze lijst met providers die Bitcoin en andere cryptovaluta accepteren met Bitcoin WebHosting. Zoals de naam al doet verklappen richt deze provider zich enkel op het aanbieden van hosting met cryptocurrency als betaalmethode. Ze staan bekend als zeer betrouwbaar en bieden onder andere shared webhosting, cloud servers, dedicated servers en VPS hosting aan. Verder ontvang je onbeperkt e-mailaccounts, een gratis domeinnaam bij de meeste pakketten, SSL certificaat en nog veel meer. Let er wel op dat het niet mogelijk is om bij Bitcoin WebHosting een .nl domeinnaam aan te schaffen. 

Ook willen we vermelden dat je na aanschaf direct aan de slag kunt gaan en dankzij het overzichtelijke cPanel gemakkelijk je favoriete CMS kunt installeren. Verder adverteren ze met de garantie dat je binnen 45 dagen na aanschaf je geld terug kunt krijgen wanneer je niet tevreden bent. Als laatst is hun 24/7 ondersteuningsteam een groot pluspunt.

Prijzen van Bitcoin WebHosting

De shared webhosting pakketten van Bitcoin WebHosting variëren van $ 4,98 per maand tot $ 9,98 per maand en een reseller pakket kun je aanschaffen voor $ 24,98 per maand. Daarnaast is de goedkoopste VPS hosting $ 25,00 per maand en loopt dit op tot $ 59,00 per maand.

Locaties servers: VS, Singapore, Amsterdam, Frankfurt, Belgrado;

Bitcoin WebHosting accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ripple en Monero.

Bezoek de website van Bitcoin WebHosting


Hostwinds

Wanneer je kiest voor Hostwinds, kies je voor een hosting provider met razendsnelle servers, 99.99% uptime garantie en een zeer goede klantenservice. Het is niet voor niets dat je op veel websites (bijv. PCmag, Forbes & Sitejabber) hoge beoordelingen tegenkomt van de provider. Zo kregen ze op Sitejabber een gemiddelde beoordelingen van 4,8 sterren. Dit was op basis van meer dan 5000 reviews. Hostwinds biedt onder andere dedicated servers, VPS hostings, cloud servers, shared webhosting en reseller hosting aan. Uiteraard kun je bij Hostwinds met Bitcoin betalen voor je hosting. 

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor Hostwinds, maar mocht je toch niet tevreden zijn met hun diensten, dan kun je om een terugbetaling vragen. Dit dien je binnen 60 dagen na aanschaf van je hosting te doen. Verder hebben ze op de websites ook een gedeelte met tientallen verschillende tutorials. Zo lees je stap voor stap hoe je bijvoorbeeld WordPress kunt installeren of hoe je een back-up van je websites kunt maken.

Prijzen van Hostwinds

Voor shared hosting betaal je bij Hostwinds tussen de $ 6,74 per maand en de $ 9,74 per maand. Verder hanteren ze voor reseller hosting pakketten prijzen tussen de $ 5,24 en de $ 8,24 per maand. Daarnaast kun je een Linux VPS server al aanschaffen voor $ 8,24 per maand. Voor deze prijs krijg je 1 CPU,  1 GB RAM,  30 GB opslag en 1 TB bandbreedte. Wil je een dedicated server, dan betaal je daar bij Hostwinds minimaal $ 130 per maand voor.

Locaties servers: VS.

Hostwinds accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Litecoin en +15 Altcoins.

Bezoek de website van Hostwinds


Hostinger

Hostinger is waarschijnlijk één van de bekendste hosting providers waar je met Bitcoin en andere cryptovaluta kunt betalen. De provider heeft een website welke volledig in het Nederlands is, veel verschillende hostingpakketten, zeer voordelige prijzen en nog veel meer voordelen. Dit is overigens één van de weinige providers in deze lijst met een Nederlandstalige website. Kon je hierboven al lezen dat het internet vol staat met positieve beoordelingen van klanten van Hostwinds, gaat dat ook zeker op voor Hostinger. Neem als voorbeeld de website Websiteplanet. Hier krijgen ze een beoordeling van 4,9 sterren en scoren daarmee als beste van 173 providers. Dit betreffen niet enkel hosting providers die Bitcoin accepteren, maar ook andere providers. Je bent dus gegarandeerd van hoge kwaliteit wanneer je voor Hostinger kiest. 

Hostinger kom je overigens in verschillende artikelen op onze websites tegen met de beste hosting providers die Bitcoin accepteren. Zie hier bijvoorbeeld onze top 5 beste WordPress hosting services die Bitcoin accepteren

Bij Hostinger heb je de keuze uit veel verschillende pakketten. Zo kun je onder andere kiezen voor VPS hosting, Minecraft server hosting, cloud hosting, goedkope WordPress hosting, webshop hosting en nog veel andere vormen van webhosting. Verder kun je bij Hostinger ook voordelig domeinnamen met Bitcoin kopen, hebben ze 99.9% Uptime garantie, 24/7/365 ondersteuning en een krachtige en gebruiksvriendelijke controlepaneel.

Prijzen van Hostinger

Allereerst willen we de prijzen benoemen voor het aanschaffen van domeinnamen met Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Voor een .nl domeinnaam betaal je € 4,99 per jaar, een .be domeinnaam kost € 6,99 per jaar en een .com domeinnaam kost € 8,99 per jaar. Dit zijn dus zeer scherpe prijzen.

De prijzen voor een shared webhosting pakket liggen tussen de € 1,99 per maand en de € 3,99 per maand. Verder betaal je voor cloud hosting tussen de € 9,99 per maand en de € 69,99 per maand en VPS hosting kost bij Hostinger tussen de € 3,99 per maand en de € 69,99 per maand. Ook bieden ze WordPress hosting aan en betaal je daar tussen de € 1,99 per maand en de € 9,99 per maand voor. De prijzen voor hosting is bij Hostinger dus zeer voordelig. En toch krijg je bij deze provider zeer hoge kwaliteit.

Hostinger accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Entherium, Litecoin.

Bezoek de website van Hostinger


Namecheap

Namecheap is een andere welbekende hosting provider waar Bitcoin als betaalmiddel wordt geaccepteerd. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en is sindsdien één van de grotere spelers op de markt. Kon je in het begin enkel domeinnamen voor zeer lage prijzen kopen, is het tegenwoordig ook mogelijk om webhosting af te nemen. Zo bieden ze onder andere het volgende aan: shared hosting, WordPress hosting, reseller hosting, VPS hosting en dedicated servers. En met meer dan 11.000 reviews op TrustPilot en een gemiddelde beoordeling 4,4 sterren, ben je ook bij Namecheap gegarandeerd van hoogwaardige diensten.

Een ander punt waarom wij vinden dat Namecheap bij één van de beste hosting providers die Bitcoin accepteert hoort, is de waarden die ze hechten aan privacy. Dit zie je regelmatig terugkomen op de website van Namecheap. Verder hebben ze een zeer overzichtelijk klantenpanel en kun je bijvoorbeeld binnen enkele minuten je favoriete CMS installeren. Daarnaast kun je ook gebruik maken van tal van handige apps, zoals Site Maker, EasyWP, Supersonic, FastVPN en nog veel meer. Sommige van deze apps kun je gratis gebruiken en voor andere dien je een maandelijks bedrag te betalen.

Prijzen van Namecheap

Qua prijzen behoort Namecheap tot één van de goedkoopste hosting aanbieders die Bitcoin accepteren. Zo kost het goedkoopste shared hosting slechts $ 1,88 per maand (eerste jaar) en het duurste shared hosting kost $ 4,98 per maand tijdens het eerste jaar. Dit is overigens wanneer je een contract afsluit voor de duur van een jaar. Kies je voor een maandelijks opzegbaar contract, dan betaal je maandelijks ook meer. 

Verder start een reseller hosting pakket vanaf $ 17,88 per maand en loopt dit op tot $ 55,88 per maand. Ook deze prijzen gelden wanneer je je voor een jaar aan Namecheap verbindt. WordPress hosting kost bij Namecheap tussen de $ 24,88 per jaar en $ 54,88 per maand. 

Als laatst willen we nog de prijzen voor VPS hosting en dedicated servers vermelden. Voor VPS hosting hanteren ze prijzen tussen de $ 9,88 per maand en $ 17,88 per maand en kosten de dedicated servers tussen de $ 47,88 per maand en de $ 279 per maand. Wanneer je in één keer voor een jaar wilt betalen, ontvang je korting.

Namecheap accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin

Bezoek de website van Namecheap


Flaunt7

Flaunt7 is gevestigd in Amsterdam, maar heeft klanten over de hele wereld. De provider is misschien wat minder bekend dat de hosting providers hierboven, maar leveren zeer goede diensten. Flaunt7 is een andere hosting provider die Bitcoin accepteert en privacy hoog in het vaandel heeft. Verder bieden ze 99,9% uptime garantie, gratis SSL certificaten en professionele ondersteuning.

Hoewel flaunt7 minder goed scoort als sommige andere providers op deze pagina, scoren ze op veel websites toch een ruime voldoende. Je hebt hier de keuze uit shared hosting, reseller hosting, WordPress hosting, VPS hosting en dedicated servers. Daarnaast bieden ze ook gratis hosting aan. Ze bieden daarnaast ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Echter, dit geldt niet voor wanneer je de hosting aanschaft met Bitcoin.

 Prijzen van Flaunt7

De prijzen voor shared hosting variëren van $ 3,99 per maand tot $ 137,99 per maand. Ze hanteren een maximaal aantal maandelijkse bezoekers per maand. Ook dien je te letten op het maximaal aantal GB RAM dat je per pakket kunt gebruiken. 

Wil je een reseller pakket aanschaffen? Bij Flaunt7 heb je de keuze uit drie verschillende opties. Voor het goedkoopste pakket betaal je maandelijks $ 19,99 per maand en het duurste kost $ 79,99 per maand.

Daarnaast biedt de hosting provider negen verschillende VPS hosting pakketten aan. Deze variëren van $ 4,99 per maand tot $ 389,99 per maand. Op de website van Flaunt7 kun je de verschillen tussen alle pakketten bekijken en kun jezelf bepalen welke voor jou het meest geschikt is.  

Flaunt7 accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin

Bezoek de website van Flaunt7


HostSailor

Hostsailor is een andere hosting provider die Bitcoin accepteert. En niet alleen Bitcoin wordt geaccepteerd als betaalmiddel. In totaal kun je met 40 verschillende cryptovaluta betalen. De hosting provider is gevestigd in Dubai en heeft datacenters in Amsterdam and Boekarest. Verder hebben ze een 99.9% uptime garantie, een goede klantenservice, DDoS bescherming en nog veel meer.

Bij HostSailor heb je de keuze uit verschillende diensten. Zo kun je er onder andere domeinnamen registreren en kun je kiezen uit verschillende hostingpakketten. Ze bieden zowel shared hosting, reseller hosting, VPS hosting en dedicated servers voor zeer scherpe prijzen aan. 

Verder ontvangt de hosting provider op diverse websites zeer goede beoordelingen van klanten. Zo krijgen ze een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren op Hostadvice.com. Dit was op basis van meer dan 100 reviews. De krachtige servers is een veel voorkomend pluspunt dat we in de reviews terug zagen komen.

De prijzen van Hostsailor

Voor wie de goedkoopste optie wilt van Hostsailor, moet voor shared hosting kiezen. Het goedkoopste pakket kost slechts $ 0,95 per maand en kan oplopen tot $ 9,95 per maand. In totaal bieden ze vijf verschillende shared hosting pakketten aan. Daarnaast betaal je voor een dedicated server tussen de $ 38,95 per maand en de $ 68,95 per maand. Je kunt zelf kiezen of je een server in Amsterdam of Boekarest wilt. 

Hostsailor accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, XRP, Ethereum, Litcoin, Bitcoin Cash, Tron, Nano, DASH, Stellar, Dai, TrueUSD, Bitcoin SV + 37 andere cryptovaluta

Bezoek de website van Hostsailor


Hosterbox

Hosterbox is een in Canada gevestigde hosting provider die Bitcoin accepteert als betaalmiddel. Het bedrijf is in meer dan 170 landen actief en helpt kleine tot grote bedrijven met het faciliteren van hun online diensten. Verder bieden ze net als veel andere hosting providers uit deze lijst een 99.9% uptime garantie, 30 dagen geld-terug garantie, betrouwbare servers en zeer gebruiksvriendelijke tools. Zo kun je binnen slechts enkele minuten onder andere WordPress, Prestashop, Drupal, Magento, Laravel of Vanilla installeren.

Bij  Hosterbox heb je keuze uit het volgende vormen van webhosting: shared hosting, reseller hosting, dedicated servers, VPS hosting, E-commerce hosting, WordPress hosting en Opencart hosting. 

Sommige hosting providers uit dit artikel krijgen online honderden zo niet duizenden positieve reviews. Over Hosterbox vind je op de meeste review websites slechts een handjevol beoordelingen van klanten. Echter, dit betreffen in de meeste gevallen wel positieve reviews.

De prijzen van Hosterbox

De prijzen voor shared hosting beginnen bij Hosterbox vanaf $ 4,63 per maand, een resellerpakket vanaf $ 20,97 per maand, een dedicated server vanaf $ 129,95 per maand en VPS hosting begint bij Hosterbox vanaf $ 20,95 per maand.

 Hosterbox accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin

Bezoek de website van Hosterbox


THC Servers

THC Servers is opgericht in 2013 door twee studiegenoten en helpen sindsdien al duizenden klanten bij het hosten van websites. Bijna tien jaar later is het team uitgegroeid tot een team van zestien experts en beschikken ze over veel tevreden klanten. Voor het team van THC Servers is het belangrijk om zowel zichzelf als de diensten voortdurend te verbeteren en de beste ervaring voor klanten te realiseren. Dit doen ze onder andere door regelmatig de hardware en software te upgraden. Verder willen we de blog benoemen, waar ze tientallen handige tutorials hebben geschreven over hun diensten en veel voorkomende problemen behandelen. 

Bij THC Servers is het ook mogelijk om domeinnamen te registreren en te betalen met Bitcoin. Echter, op het moment van schrijven bieden ze nog niet de mogelijkheid aan om .nl domeinnamen te registreren. Wel bieden ze de volgende soorten webhosting aan: shared hosting, reseller hosting, WordPress hosting, Joomla hosting, Magento hosting, Drupal hosting, VPS hosting en dedicated servers. Daarnaast is het één van de weinige hosting providers uit deze lijst waar je ook voor marketing en design doeleinden terechtkunt. 

Qua reviews scoren ze wel wat minder dan veel andere van de hosting providers die Bitcoin accepteren. Zo krijgen ze een gemiddelde beoordeling van 3,8 sterren op Hostadvice. Dit was op basis van meer dan veertig beoordelingen. Dit is zeker niet slechts, maar andere providers hierboven scoren op dezelfde website een stuk beter.

De prijzen van THC Servers

Voor shared hosting betaal je bij THC Servers maandelijks een bedrag tussen $ 2,95 en $ 19,95. Daarnaast kun je ook kiezen voor reseller hosting. Ze bieden vier verschillende opties aan, welke variëren van $ 7,95 per maand tot $ $ 49,95 per maand. Voor wie op zoek is naar WordPress hosting, is ook bij THC servers aan het juiste (web)adres. De vier pakketten verschillen in prijs van $ 4,95 per maand tot $ 32,95 per maand. Als laatst start de prijs voor VPS hosting vanaf $ 14,95 per maand en een dedicated server vanaf $ 84,95 per maand.

THC Servers accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin en Altcoins 

Naar de website van THC Servers


Hosting.co.uk

Een andere betrouwbare hosting provider waar je met Bitcoin en andere cryptocurrencies kunt betalen is Hosting.co.uk. Het bedrijf is opgericht in 2012 en is uitgegroeid tot één van de populairste providers in het Verenigd Koninkrijk. Met de auto-installer kun je met slechts één klik WordPress, Joomla, Drupal of een ander CMS installeren. Hiervoor is geen technische kennis vereist.Verder hebben ze zeer scherpe prijzen, een goede klantenservice, 30 dagen geld-terug garantie en nog veel meer. Ook bieden ze verschillende gratis tools aan waarmee je het creëren en onderhouden van een website kunt vereenvoudigen. 

Bij Hosting.co.uk kun je diverse domeinextensies registreren (geen .nl extensie) en heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. Ze bieden onder andere shared hosting, CMS hosting (WordPress hosting, Joomla hosting, Opencart hosting etc.), reseller hosting, VPS hosting en dedicated servers aan.

In 2021 schreef een redacteur van Techradar een uitgebreide review over de hosting provider. Hosting.co.uk kreeg een beoordeling van 3,5 sterren. Enkele minpunten die werden benoemd was het feit dat ze geen servers buiten het Verenigd Koninkrijk hebben en de snelheidstest van de server minder snel was dan verschillende andere hosting providers.

De prijzen van Hosting.co.uk

De prijzen voor shared hosting beginnen bij Hosting.co.uk al vanaf £ 1,99. Voor dit bedrag krijg je 10 GB opslag, 100 GB dataverkeer en kun je twee websites hosten. 

Voor reseller hosting betaal je tussen de £ 8,95 per maand en £ 59,95 per maand. Echter, wanneer je besluit om direct voor twee jaar of drie jaar te betalen, dan ontvang je korting.

VPS hosting kost bij Hosting.co.uk tussen de £ 8,95 per maand £ 72,95 per maand.

Wil je een dedicated server afnemen? Bij Hosting.co.uk kan dit al vanaf £ 95 per maand. Ze hebben ook drie andere opties, welke variëren in prijs van £ 175 per maand tot £ 295 per maand.

Hosting.co.uk accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, XRP, Litecoin, Ethereum, Zcash en meer dan 40 Altcoins. 

Bezoek de website van Hosting.co.uk


Cherry Servers

Cherry Servers is een andere betrouwbare hosting provider waar je met Bitcoin kunt betalen. Ook kun je hier hosting afnemen met tientallen andere cryptovaluta. Cherry Servers richt zich op het aanbieden van virtual servers en dedicated servers. Dit doen ze al meer dan 17 jaar en met succes. Anno 2022 beschikken ze namelijk over een groot aantal zeer tevreden klanten.

Op de website van Cherry Servers heb je de mogelijkheid om te kiezen uit tientallen verschillende VPS servers en dedicated servers. 

De prijzen van Cherry Servers

De prijzen voor VPS hosting verschillen nogal. Zo kost de goedkoopste optie ongeveer $ 6,00 per maand, maar bieden ze ook servers aan van enkele honderden dollars per maand. We raden je aan om de website van de provider zelf te bezoeken om de verschillen te bekijken. Het gaat hier namelijk om tientallen verschillende pakketten. Dit geldt overigens ook voor de dedicated servers van Cherry Servers.

Cherry Servers accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, XRP, Litecoin, Ethereum, Zcash en meer dan 40 Altcoins.

Bezoek de website van Cherry Servers


Shinjiru

Shinjiru is een offshore-hostingprovider dat gevestigd is in Maleisië. Het bedrijf is in 2000 opgericht en helpt sindsdien al meer dan 40.000 klanten bij het hosten van hun websites. Bij Shinjiru speelt privacy een zeer belangrijke rol. Zo zijn klanten verzekerd van totale anonimiteit, gegevensbeveiliging en uiteraard van krachtige servers. Ook is het mogelijk om via Shinjiru domeinnamen met Bitcoin te registreren. Daarnaast accepteren ze ook Ethereum-betalingen. Verder garandeert het bedrijf een uptime van 99,99%, gratis migratieproces wanneer je klant wilt worden bij Shinjiru en hebben ze datacenters in Europa en Zuidoost-Azië. 

Online zien we dat veel klanten van Shinjiru zeer tevreden zijn over de geleverde diensten. Zo gaven meer dan honderd klanten de provider een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren op Trustpilot en ook op andere websites komen we tientallen positieve beoordelingen tegen.

Shinjiru accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin en Ethereum.

Bezoek de website van Shinjiru


Hostens

Hostens is een andere hosting provider die Bitcoin en Bitcoin Cash als betaalmogelijkheid aanbieden. Momenteel is het nog niet mogelijk om met andere cryptovaluta te betalen, maar mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen wij dat hier vermelden. De hosting provider is in 2003 opgericht en telt naar eigen zeggen meer dan 150.000 klanten wereldwijd. Ze behoren tot één van de goedkoopste hosting providers die Bitcoin accepteren. De voordelige prijzen zijn overigens niet de enige pluspunten van Hostens. Ook de goede klantenservice en de talloze (gratis) apps en tools zijn het vermelden waard.

De hosting provider heeft online al honderden zo niet duizenden reviews ontvangen. En het merendeel van deze beoordeling zijn zeer positief. Zo krijgen ze op Hostadvise bijvoorbeeld een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren. Dit was op basis van reviews van meer dan 200 klanten.

De prijzen van Hostens

Hostens biedt geen dedicated servers aan, maar voor wie op zoek is naar goedkope shared hosting, reseller hosting of VPS hosting voor een zeer scherpe prijs, is bij Hostens wel aan het juiste adres. Zo start de prijs voor shared hosting hier al vanaf $ 0,90 per maand. Voor reseller hosting betaal je minimaal $ 1,80 per maand en VPS hosting start vanaf $ 1,20 per maand. Dit zijn de goedkoopste pakketten en deze prijzen gelden enkel wanneer je een contract aangaat voor drie jaar. Wil je een contract voor een korte periode afsluiten, dan gaan de maandelijkse kosten wel omhoog.

Hostens accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash.

Bezoek de website van Hostens


ProHoster

ProHoster doet zijn naam eer aan en biedt betrouwbaarheid en zeer betaalbare hosting. De hosting provider is gevestigd in Ukraine en bestaat sinds 2012. In zijn tienjarig bestaan heeft het een klantenbestand van ongeveer 12.000 klanten opgebouwd en heeft het servers in onder andere Rusland, Oekraïne, Verenigde Staten, Litouwen, Bulgarije en Nederland. Bij ProHoster ontvang je onbeperkt verkeer en kun je onbeperkt aantal subdomeinen en websites hosten. Dit geldt overigens niet voor het goedkoopste abonnement. Verder bieden ze DDoS-bescherming en kun je CMS zoals WordPress eenvoudig installeren dankzij het Softaculous-installatieprogramma. 

Bij ProHoster heb je de keuze uit één van de vijf verschillende hostingpakketten. Het verschil zit hem hierbij in het aantal GB opslag dat je ontvangt. Zo ontvang je bij het goedkoopste pakket 30 GB opslag en bij het duurste pakket krijg je 200 GB opslag. Daarnaast kun je ook kiezen voor VPS hosting. Verder kun je ook domeinnamen registreren met Bitcoin bij ProHoster, maar helaas bieden ze niet de mogelijkheid aan om .nl domeinnamen of .be domeinnamen te registreren. 

Online zien we dat klanten van ProHoster zeer tevreden zijn. Zo lezen we bijvoorbeeld op de website Websiteplanet.com dat al meer dan 600 klanten een review hebben achtergelaten. Zo gaven zij de hosting provider een gemiddeld beoordeling van 4,4 sterren.

De prijzen van ProHoster

De prijzen voor de webhosting pakketten verschillen tussen de $ 2,50 per maand en $ 13,50 per maand. Verder biedt ProHoster ook verschillende abonnementen voor VPS hosting aan. Deze verschillen van $ 1,30 per maand tot $ 29,95 per maand. Op de website zien we dat je momenteel 50 procent korting ontvangt, maar weten we niet voor hoe lang deze actie geldt. 

ProHoster accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin.

Bezoek de website van ProHoster


Hawk Host

Hawk Host is opgericht in 2004 in Canada en heeft momenteel klanten over de hele wereld. De offshore hosting provider heeft datacenters in de Verenigde Staten, Nederland, Singapore en Hong Kong. Daarnaast bieden ze verschillende services aan, zoals reseller hosting, VPS hosting, shared hosting en kun je er ook domeinnamen registreren. Verder heeft het bedrijf net als veel andere hosting providers die Bitcoin accepteren uit deze lijst een geld-terug-garantie. Wanneer je niet tevreden bent over de geleverde diensten, kun je binnen 30 dagen na aanschaf een terugbetaling aanvragen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de gratis sitebuilder en bieden ze gratis SSL-certificaten aan. 

Bij Hawk Host ben je aan het juiste adres voor hoogwaardige shared hosting, reseller hosting, VPS hosting en betaalbare domeinregistraties. Het is bij Hawk Host ook mogelijk om een .nl domeinnaam te registreren met Bitcoin of Ethereum.

We zijn altijd benieuwd naar wat klanten over de diensten van een bepaalde hosting provider te zeggen hebben. Daarom bekijken we hoe providers op verschillende websites worden beoordeeld. Dit hebben we ook gedaan bij Hawk Host. Op veel websites zijn er slechts een handjevol beoordelingen te vinden. Op de website Trustpilot waren de meeste reviews te vinden. Meer dan twintig klanten gaven Hawk Host hier een gemiddeld beoordeling van 3,7 sterren. 

De prijzen van HawkHost

Shared hosting kost bij HawkHost tussen de $ 2,99 per maand en de $ 7,99 per maand, Reseller hosting kost bij HawkHost tussen de $ 12,99 per maand en de $ 24,99 per maand en VPS hosting kost bij HawkHost tussen de $ 5,00 per maand en $ 160,00 per maand.

HawkHost accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin en Ethereum.

Bezoek de website van HawkHost


Abelohost

Abelohost is opgericht in 2012 en heeft als missie om hoogwaardige offshore webhosting te leveren. Hierbij speelt gegevensbeveiliging en privacy een zeer belangrijke rol. Zo willen ze te allen tijde de bescherming van de burgerrecht en anonimiteit waarborgen. Abelohost is overigens een hosting provider van eigen bodem en hebben servers in Nederland. Echter, ze focussen zich niet enkel op de Nederlandse markt, want ze hebben ook klanten uit tientallen andere landen binnen en buiten Europa. Daarnaast is het bij Abelohost mogelijk om domeinnamen te registreren met Bitcoin en andere cryptovaluta. Ook voor wie een .nl domeinnaam wilt registreren met Bitcoin, kan daarvoor terecht bij Abelohost.

Je kunt bij Abelohost dus .nl domeinnaam registreren, maar daarnaast bieden ze ook de mogelijk op dertig andere extensies af te nemen. Ook op het gebied van webhosting is er aan keuze geen gebrek. Zo kun je onder andere kiezen voor shared hosting, VPS hosting en bieden ze zelfs webdesign aan. 

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan doen alle positieve beoordelingen dat hoogstwaarschijnlijk wel. Zo is de hosting provider op Hostadvice.com al meer dan 170 keer beoordeeld en ontvingen ze een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. Ook op Hostsearch lieten al meer dan 120 klanten een review achter. Ook hier kreeg de provider een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. 

De prijzen van Abelohost

Shared hosting kost bij Abelohost tussen de € 5,99 per maand en de $ 28,99 per maand.
Daarnaast kost VPS hosting bij Abelohost tussen de € 9,99 per maand en $ 58,99 per maand.

Abelohost accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum en tientallen andere altcoins.

Naar de website van HawkHost


Namesilo

Een andere hosting provider die Bitcoin accepteert is Namesilo. Namesilo is waarschijnlijk één van de beste providers om een domeinnaam te registreren. Zo hanteren ze zeer scherpe tarieven en kun je honderden verschillende extensies registreren. Op het gebied van hosting bieden ze minder keuze dan veel andere hosting providers uit deze uit lijst aan. Ook kun je op het moment van het schrijven enkel nog met Bitcoin betalen en accepteren ze geen andere cryptovaluta.

Op hun website geven ze aan dat er minder dan vijftien registrars in de wereld zijn met meer dan 3 miljoen actieve domeinnamen, waarvan Namesilo er één van is. Ze zijn dus geen kleine speler op dit gebied.

De prijzen van Namesilo

We gaven hierboven al aan dat de verschillende mogelijkheden op het gebied van hosting een stuk minder is dan andere providers. Zo bieden ze drie verschillende hostingpakketten aan. Het goedkoopste pakket kun je al aanschaffen voor $ 2,99 per maand. Je kunt dan één website hosten en krijgt 20 GB opslag. Daarnaast is er nog een pakket voor $ 4,99 per maand, waarbij je drie websites kunt hosten en eveneens 20 GB opslag krijgt. Als laatst bieden ze nog een optie aan voor $ 8,99 per maand. Hierbij krijg je 60 GB opslag, gratis SSL certificaat en kun je tot tien websites hosten. Alle pakketten komen overigens met een gebruiksvriendelijke sitebuilder, cPanel en een e-mailadres.

Namesilo accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin.

Bezoek de website van Namesilo


Javapipe

Ook Javapipe is één van de hosting provider die Bitcoin accepteren die wij aan onze bezoekers zouden aanraden. Javapipe gaat al aardig wat jaren mee en is opgericht in 2001 in de Verenigde Staten. Ze hebben verschillende servers in Amsterdam, Boekarest en Chicago en deze zijn allemaal cloudgebaseerd. Verder hebben ze een uptime van bijna 100% en bieden ze bij veel hostingpakketten gratis SSL, CloudFlare-ondersteuning, dagelijkse back-ups en nog veel meer aan. Verder is de zeer betrouwbare DDoS-bescherming het vermelden waard.

Javapipe biedt veel verschillende diensten aan. Op de website van de provider kun je kiezen uit het volgende: Java hosting, WordPress hosting, PHP hosting, KVM VPS, dedicated servers en meer. Op de website van Javapipe kun je hier meer over lezen. Ook kun je tientallen verschillende domeinextensies registreren, maar is de .nl extensie daar niet één van.

We wilden weten wat klanten van JavaPipe over de diensten te zeggen hadden, maar helaas kwamen we niet al te veel reviews over de provider tegen. De reviews die we tegenkwamen waren over het algemeen zeer positief, maar dit betroffen slechts enkele tientallen beoordelingen op verschillende websites. Over andere hosting providers komen we vaak honderden zo niet duizenden reviews tegen.

De prijzen van Javapipe

Java hosting kost bij Javapipe tussen de $ 6,00 per maand en de $ 11,00 per maand.

PHP hosting kost bij Javapipe tussen de $ 2,00 per maand en de $ 5,00 per maand.

VPS hosting kost bij Javapipe tussen de $ 22,00 per maand en $ 104,00 per maand.

Dedicated server kost bij Javapipe tussen de $ 100,00 per maand en $ 425,00 per maand.

Javapipe accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin.

Bezoek de website van Javapipe


Temok

Om eerlijk te zien waren we nog niet bekend met Temok, maar de hosting provider biedt Bitcoin als betaalmiddel aan en hoort daarom thuis in dit artikel. Temok heeft een hoofdkantoor in Dubai en heeft wereldwijd meer dan 8000 klanten. Verder hebben ze datacenters in Nederland, Zweden, Verenigde Staten en Luxemburg. De hosting provider heeft een 99.6% uptime garantie, 14 dagen geld-terug-garantie, gebruiksvriendelijke tools en een goede klantenservice. Op de website geven ze aan dat ze doorgaans binnen 10 minuten reageren.

Bij Temok kun je meer dan 1000 verschillende domeinextensies registreren. Dit zie je niet bij veel andere hosting providers uit dit artikel. Dit vinden wij overigens niet een groot voordeel van Temok, omdat het merendeel van de consumenten kiest tussen een kleine hoeveelheid domeinextensies, welke je bij bijna alle hosting providers die Bitcoin accepteren kunt aanschaffen. Qua hosting heb je ook de keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Zo bieden ze onder andere het volgende aan: shared hosting (Linux & Windows), reseller hosting (Linux & Windows), VPS hosting (Linux & Windows) en dedicated servers. Ook hebben ze cloud hosting specifiek voor WordPress, Magento en Amazon.

 We waren nog niet bekend met Temok en waren benieuwd wat klanten te zeggen hadden over de provider. Hoewel er providers zijn met veel meer reviews, kwamen we op Trustpilot ongeveer 45 reviews tegen en op Hostadvise 12 reviews. Op Trustpilot kregen ze een gemiddelde beoordeling van 4,2 sterren en op Hostadvise gaven klanten een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren.

De prijzen van Temok

Linux shared hosting kost bij Temok tussen de $ ,50 per maand en de $ 2,40 per maand.

Windows shared hosting kost bij Temok tussen de $ 4,05 per maand en de $ 7,65 per maand.

Windows reseller hosting kost bij Temok tussen de $ 25,00 per maand en $ 14,00 per maand.

Linux reseller hosting kost bij Temok tussen de $ 3,80 per maand en $ 425,00 per maand.

VPS (Windows) hosting kost bij Temok tussen de $ 14,00 per maand en $ 336,00 per maand.

VPS (Linux) hosting kost bij Temok tussen de $ 10,00 per maand en $ 120,00 per maand.

Een dedicated server kost bij Temok tussen de $ 49,00 per maand en $ 435,00 per maand.

Temok accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin.

Bezoek de website van Temok


Liberty VPS

Een andere hosting provider die Bitcoin accepteert is Liberty VPS. Sterker nog, ze adverteren er zelfs mee op de homepagina van de website. Verder vind je weinig informatie over de provider. Wel geven ze aan dat privacy erg belangrijk is en er alles aan doen om dit voor hun klanten te waarborgen. Ook bieden ze 99.9% uptime garantie en hebben ze servers in Nederland. 

Van alle hosting providers die Bitcoin accepteren is Liberty VPS niet onze eerste keuze. De reden hiervoor is dat ze geen ‘over ons’ pagina hebben en op de contactpagina vind je enkel een contactformulier. Er is dus geen enkele bedrijfsgegevens op de website te vinden. En als je nagaat dat we hier een lijst hebben opgesteld met twintig hosting providers die Bitcoin accepteren, vinden wij dat wel een vereiste. Er is namelijk voldoende keuze.

Ook het feit dat er online weinig reviews over het bedrijf te vinden zijn is voor ons een reden om eerder voor een andere provider te kiezen. Er zijn echter wel websites waar je reviews kunt vinden over Liberty VPS, maar dit betreffen maximaal vijf reviews per website. Dit is in groot contrast met andere hosting providers uit dit artikel.

De prijzen van Liberty VPS

Offshore hosting kost bij  Liberty VPS tussen de $ 39,99 per maand en de $ 79,99 per maand.

Offshore Linux VPS hosting kost bij  Liberty VPS tussen de $ 19,99 per maand en de $ 79,99 per maand.

Offshore Windows VPS hosting kost bij  Liberty VPS tussen de $ 24,99 per maand en $ 99,99 per maand.

 Liberty VPS accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin.

Bezoek de website van  Liberty VPS


RamNode

In 2012 is RamNode opgericht en sinds het begin hebben ze altijd hetzelfde doel gehad, namelijk betaalbare servers voorzien van krachtige functies. Bij RamNode staat de klant centraal en streven ze er altijd naar om hosting te bieden die de verwachtingen van de klanten doen overtreffen. De hosting provider focust zich voornamelijk op het aanbieden van VPS hosting en accepteert onder andere Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum als betaalmiddel. Verder bieden ze je de keuze aan om te kiezen tussen hun servers in Atlanta, New York, Seattle, Los Angeles en Nederland.

Hoewel RamNode zich voornamelijk focust op het leveren van VPS hosting, kun je er ook terecht voor shared hosting en reseller hosting. Het is echter niet mogelijk om je domeinnamen direct bij RamNode te registreren. 

Op veel websites heeft RamNode nog geen of slechts enkele beoordelingen ontvangen. Trustpilot en Hostadvise zijn wel al aardig wat reviews achtergelaten. Op Hostadvise kreeg de hosting provider een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren op basis van ruim twintig reviews. Op Trustpilot waren de klanten wat minder enthousiast. Zo kreeg RamNode een gemiddelde beoordeling van 3,6 sterren. Dit was op basis van meer dan veertig reviews.

De prijzen van RamNode

Shared hosting kost bij RamNode tussen de $ 4,00 per maand.

Reseller hosting kost bij RamNode tussen de $ 8,00 per maand en de $ 53,00 per maand.

VPS hosting kost bij RamNode tussen de $ 3,00 per maand en $ 96,00 per maand.

Dedicated servers kost bij RamNode tussen de $ 40,00 per maand en $ 160,00 per maand.

RamNode accepteert de volgende cryptocurrencies: Bitcoin, Bitcoin Cash en Ethereum .

Bezoek de website van RamNode