Top 5 hosting providers: shared hosting met Bitcoin aanschaffen

Shared hosting met Bitcoin

Ben je op zoek naar een betrouwbare hosting provider waar je shared hosting met Bitcoin kunt aanschaffen? Hieronder lees je de vijf goedkoopste hosting providers voor shared hosting. Al deze providers bieden goede klantenondersteuning aan en hebben een hoge uptime garantie. Wij wouden namelijk niet enkel de goedkoopste providers opsommen, maar wouden een lijst samenstellen met betrouwbare goedkope hosting providers. Wij zijn van mening dat dit met de onderstaande top 5 is gelukt. De lijst is gerangschikt van de goedkoopste naar duurste pakketten en wij hebben hier niet rekening gehouden met hoeveel opslag en dataverkeer je ontvangt. Dit zullen wij echter wel bij elke provider vermelden. Kortom, het kan dus zijn dat je een goedkopere hosting provider voor shared hosting met Bitcoin als betaalmethode kunt vinden, maar wij van mening waren dat de provider niet goed genoeg is om aan onze lezers aan te raden. 

In het artikel hieronder lees je onder andere de prijzen van de hosting pakketten, de hoeveelheid opslag en dataverkeer je ontvangt, voor wie shared hosting geschikt is, waar je op moet letten bij het aanschaffen van shared hosting en wat de risico’s zijn van shared hosting.

Waar moet je op letten bij het kiezen van shared hosting?

Voordat je shared hosting aanschaft, zijn er een aantal punten waar je op dient te letten. Voor wie kiest voor shared hosting is prijs één van de belangrijkste factoren, maar om direct te kiezen voor het goedkoopste pakket raden wij niet aan. Zo zijn er providers die zeer goedkope hosting aanbieden, maar welke waardeloze klantenondersteuning leveren. Gelukkig is dat bij de vijf hosting provider uit dit artikel niet het geval.

Belangrijk is om te kijken wat er bij de prijs is inbegrepen. Sommige providers lokken klanten namelijk met zeer goedkope maandelijkse tarieven, maar rekenen vervolgens extra kosten voor functies die bij andere providers gratis zijn. Daarom raden we onze bezoekers altijd aan om daar op te letten. Ook kan het zijn dat de prijs enkel zo laag is wanneer je een abonnement afsluit voor de duur van bijvoorbeeld 36 maanden. Voor wie dit geen probleem is hoeft hier dus niet op te letten, maar wanneer je kiest voor een nieuwe provider, is het misschien verstandiger om eerst te kiezen voor een pakket met een maandelijks opzegbaar contract of bijvoorbeeld voor de duur van een jaar.

De 5 goedkoopste providers die Bitcoin accepteren voor shared hosting

Wij hebben de prijzen van tientallen hosting providers die Bitcoin accepteren voor shared hosting met elkaar vergeleken en hebben hieronder een top 5 opgesteld met de laagste prijzen van maximaal $ 2,99 per maand. Deze vijf providers scoorde overigens allemaal een ruime voldoende op prijs-kwaliteitverhouding.

#1 HostSailor ($ 0,95 per maand)

HostSailor is de hosting provider met het goedkoopste shared hosting pakket. Zo kun je bij HostSailor al shared hosting met Bitcoin aanschaffen voor $ 0,95 per maand. HostSailor staat bekend als zeer betrouwbaar en heeft een uptime garantie van 99.9%. Verder beschikken ze over een goede klantenservice, DDoS bescherming en hebben ze datacenters in Amsterdam en Boekarest. Naast Bitcoin kun je shared hosting ook aanschaffen met meer dan 40 andere cryptovaluta, waaronder XRP, Ethereum, Litcoin, Bitcoin Cash, Tron, Nano, DASH, Stellar, Dai, TrueUSD, Bitcoin SV.

Goedkoopste shared hosting pakket van HostSailor

Het goedkoopste pakket van HostSailor kost $ 0,95 per maand.

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • 1 GB SSD opslag
 • 500 GB dataverkeer
 • Gratis SSL certificaat
 • 20 GB DDoS bescherming
 • Onbeperkt aantal domeinnamen stallen
 • Onbeperkt aantal subdomeinen
 • Litespeed web server
 • Onbeperkt MySQL Databases 
 • Onbeperkt aantal FTP accounts
 • SitePad Site Builder

Andere shared hosting pakketten van HostSailor

HostSailor biedt ook nog vier andere shared hosting pakketten aan. Deze variëren van $ 2,45 per maand tot $ 9,45 per maand. Het verschil met het pakket hierboven zit hem in de hoeveel SSD opslag en dataverkeer dat je ontvangt. Zo krijg je bijvoorbeeld bij het pakket van $ 2,45 per maand 5 GB SSD opslag in plaats van 1 GB opslag en 1000 GB dataverkeer in plaats van 500 GB dataverkeer. Bij de duurste optie ($ 9,45 per maand) ontvang je 30 GB SSD opslag en 2500 GB dataverkeer.

Bekijk alle shared hosting pakketten door de website van HostSailor te bezoeken.


#2 Hostens ($ 1,50 per maand)

Hostens is een andere betrouwbare hosting provider waar je shared hosting met Bitcoin kunt aanschaffen. Naast Bitcoin accepteren ze ook Bitcoin Cash als betaalmogelijkheid. De provider bestaat al ruim twintig jaar en heeft wereldwijd al meer dan 150.000 klanten. We gaven het aan het begin van dit artikel al aan dat we niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar de snelheid van de servers van een provider. 

En dat goedkoop niet altijd duurkoop is bewijst Hostens maar al te goed. Want wanneer je via Google zoekt naar wat klanten te zeggen hebben over de provider, kom je bijna alleen maar positieve ervaringen tegen. Zo werden ze op Hostadvise al meer dan 200 keer beoordeeld en ontvingen ze een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren. Op Trustpilot deden ze het overigens nog beter. Hier kregen ze namelijk een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren. Dit was op basis van ruim 500 reviews.

De shared hosting pakketten van Hostens komen met veel extra’s. Zo krijg je bij elk pakket een gratis domeinnaam (.online, .store, .website, .tech or .site), gratis website builder, uptime garantie van 99%, goede klantenondersteuning en de mogelijkheid om eenvoudig meer dan 100 scripts en CMS te installeren in slechts enkele stappen. Daarnaast hebben ze servers in Azië, Europa en de Verenigde Staten. 

Goedkoopste shared hosting pakket van Hostens

Wij gaven hierboven al aan dat het goedkoopste pakket van Hostens start vanaf $ 1,80 per maand, maar dit is niet helemaal waar. Dit is namelijk bij een contractduur van een jaar, maar het kan nog goedkoper. Sluit je een contract af voor twee jaar, dan betaal je slechts $ 1,20 per maand en voor wie direct drie jaar een samenwerking aangaat betaalt maandelijks $ 0,90. Echter, in deze lijst proberen wij de prijzen zoveel mogelijk te baseren op een contractduur van een jaar. 

Bij het goedkoopste pakket zit het volgende inbegrepen:

 • 10 GB opslag
 • 1 TB dataverkeer
 • 10 websites
 • 10 databases
 • 100 e-mailaccounts
 • cPanel
 • Gratis website builder

Andere shared hosting pakketten van Hostens

Verder heb je bij Hostens ook nog de keuze tussen twee andere shared hosting pakketten die je kunt aanschaffen met Bitcoin. Zo hebben ze een pakket voor $ 3,00 per maand en $ 6,00 per maand. Deze prijzen zijn voor een contractduur van een jaar en kunnen dus goedkoper uitvallen. Bij het pakket van $ 3,00 per maand krijg je dubbel zoveel opslag, dataverkeer, websites, databases en e-mailaccounts als het goedkoopste pakket. Bij het pakket van $ 6,00 per maand krijg je weer van alles het dubbele van het pakket van $ 3,00 per maand.

Bekijk alle shared hosting pakketten door de website van Hostens te bezoeken.


#3 Namecheap ($ 1,88 per maand)

Namecheap is één van de grotere en bekendere hosting providers die Bitcoin accepteren. Ze bieden ook diverse shared hosting pakketten aan die je met Bitcoin kunt aanschaffen. Het bedrijf is opgericht in 2001 en is in de afgelopen 21 jaar uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied het gebied van webhosting. Overigens lag de focus in het begin van het bestaan op domeinregistraties en begonnen ze later pas met het aanbieden van hosting. Tegenwoordig behoren ze tot één van goedkoopste aanbieders van shared hosting met Bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmogelijkheid. Verder staat privacy bij Namecheap hoog in het vaandel.

We gaven het al aan dat Namecheap één de grotere speler op de markt is en dit zie je ook terug aan het aantal reviews dat je online tegenkomt. Zo lieten al meer dan 11.000 klanten een review achter op TrustPilot. Gemiddeld gaven deze 11.000 klanten een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren.

De shared hosting pakketten van Nameservers zijn het geld meer dan waard. Ze zijn zeer voordelig, maar dit gaan niet ten koste van de kwaliteit. Bij de pakketten krijg je onder andere een gratis SSL certificaat, 24/7 support, privacybescherming en kun je dankzij Softaculous eenvoudig WordPress en andere CMS installeren. Dit kost je slechts enkele minuten. Verder kun je kiezen tussen de locatie van de datacenters. Zo heb je de keuze uit Europa, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 

Goedkoopste shared hosting pakket van Namecheap

Het goedkoopste pakket van Namecheap kost slechts $ 1,88 per maand voor het eerste jaar. Na het eerste jaar wordt de prijs verhoogd naar $ 3,88 per maand. Dit is overigens bij een contractduur van een jaar. Besluit je het pakket aan te schaffen voor twee jaar, dan betaal je $ 1,58 per maand in het eerste jaar en $ 3,88 per maand na het eerste jaar. 

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • 20 GB SSD opslag
 • 300.000 inode limiet
 • Uptime van 100%
 • Maximaal 3 gehoste domeinnamen
 • Maximaal 30 subdomeinnamen
 • Tweemaal per week een backup
 • Maximaal 50 FTP gebruikers
 • 100+ apps met 1-klik installatie

Andere shared hosting pakketten van Namecheap

Namecheap biedt daarnaast twee andere pakketten aan: Stellar Plus en Stellar Business. Bij een contractduur van een jaar betaal je voor Stellar Plus $ 2,98 per maand en voor Stellar Business $ 4,98 per maand. Na het eerste jaar gaan de prijzen met ongeveer 50% omhoog. Het verschil zit hem voornamelijk in het feit dat je bij deze pakketten onbeperkt aantal domeinnamen kunt hosten, meer opslag krijgt en onbeperkt aantal FTP gebruikers kunt aanmaken. Ook worden bij deze twee opties wekelijks automatisch een back-up gemaakt, wat niet het geval is bij de goedkoopste shared hosting pakket van Namecheap.

Bekijk alle shared hosting pakketten door de website van Namecheap te bezoeken.


#4 Hostinger ($ 1,99 per maand)

Hostinger is net als Namecheap een zeer populaire hosting provider waar je shared hosting met Bitcoin kunt afnemen. De website van Hostinger is overigens volledig in het Nederlands, wat wij best handig vinden. Daarnaast vinden wij het gebruikerspaneel van Hostinger ook zeer gebruiksvriendelijk.

Dat wij niet enige zijn die Hostinger een zeer betrouwbare provider vinden blijkt wel uit alle positieve beoordelingen die we online tegenkwamen. Alleen al op Trustpilot kwamen we al meer dan 3.000 reviews tegen. En met een gemiddelde beoordeling van 4,2 sterren scoren  ze een zeer ruime voldoende. Daarnaast zijn er tal van andere websites waar je positieve ervaringen van klanten tegenkomt en ook op YouTube hoef je hier niet lang voor te zoeken. 

Nu we je wat achtergrondinformatie over het bedrijf hebben gegeven, willen we de shared hosting pakketten van Hostinger toelichten. Hiervoor ben je hoogstwaarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen. Zo krijg je zeer professionele ondersteuning, een gratis SSL certificaat en een zeer snelle website voor een scherpe prijs. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de beveiliging, want dat zit bij alle pakketten van Hostinger wel snor.

Goedkoopste shared hosting pakket van Hostinger

Het goedkoopste shared hosting pakket van Hostinger kost $ 1,99 per maand voor het eerste jaar. Na het eerste jaar wordt de prijs verhoogd naar $ 2,99 per maand.  

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • Maximaal 1 website hosten
 • 30 GB SSD opslag
 • Tot 10.000 maandelijkse bezoekers kunnen ontvangen
 • 1 e-mailaccount
 • Gratis SSL (t.w.v $ 11,95)
 • 100 GB dataverkeer
 • Maximaal 2 databases

Andere shared hosting pakketten van Hostinger

Naar het bovenstaande hostingpakket biedt Hostinger ook twee andere shared hosting pakketten aan. De “Premium Webhosting”, welke je kunt afnemen voor $ 2,99 per maand voor het eerste jaar en na het eerste jaar kost het $ 8,99 per maand en het duurste pakket kost het eerste jaar $ 3,99 per maand en na het eerste jaar gaat de prijs omhoog naar $ 9,99 per maand. Tussen de drie pakketten van Hostinger zitten nogal wat verschillen. Zo krijg je bij de twee duurdere abonnementen een gratis domeinnaam (t.w.v. $ 8,99), kun je tot 100 websites hosten, krijg je 100 GB SSD opslag of 200 GB SSD opslag, gratis Google Ads credits, onbeperkte Bandbreedte (gelimiteerd aantal bezoekers), onbeperkte databases en nog meer extra’s die je niet ontvangt bij het goedkoopste pakket. Voor alle verschillen kun je het beste de website van Hostinger bezoeken.

Bekijk alle shared hosting pakketten door de website van Hostinger te bezoeken.


#5 Namesilo ($ 2,99 per maand)

We sluiten onze lijst met de goedkoopste hosting providers voor het aanschaffen van shared hosting met Bitcoin af met Namesilo. De provider specialiseert zich voornamelijk in het aanbieden van goedkope domeinregistraties, maar ook voor goedkope shared hosting ben je hier aan het juiste (web)adres. Daarnaast accepteren ze momenteel enkel Bitcoin en (nog) geen andere cryptovaluta. Een leuk feitje is dat Namesilo behoort tot ongeveer 15 registrars die meer dan 3 miljoen actieve domeinnamen bezitten voor klanten. 

Net als de overige hosting providers uit dit artikel ontbreekt het bij Namesilo niet aan positieve beoordelingen. Zo hebben ze op Trustpilot al meer dan 1000 reviews gekregen. En met een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren zul je hier dus een zeer goede service mogen verwachten. Echter, we moeten er wel bij vermelden dat veel van deze reviews voornamelijk over de domeinregistratie van de provider gaat, want daar ligt hun voornamelijk focus.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen focust de provider zich voornamelijk op domeinregistratie. Daarom is de keuze aan verschillende hostingpakketten hier zeer beperkt. Naast een aantal shared hosting pakketten bieden ze geen hosting aan. Voor VPS hosting of een dedicated server ben je hier dus niet op de juiste plek. Alle pakketten komen onder andere met een gebruiksvriendelijke klantenpanel, 99.9% uptime garantie en geavanceerde anti-spam software. Verder kun je binnen enkele stappen WordPress en andere CMS installeren.

Goedkoopste shared hosting pakket van Namesilo

Het goedkoopste shared hosting van Namesilo kost $ 2,39 per maand bij een contractduur van een jaar. Dit bedrag blijft zover wij konden zien na het eerste jaar hetzelfde. 

Hierbij zit het volgende inbegrepen:

 • 20 GB opslag
 • Maximaal 1 website hosten
 • cPanel
 • Gratis website builder

Andere shared hosting pakketten van Namesilo

Naast het pakket hierboven heb je ook de keuze tussen de pakketten “Premium” en “Turbo”. Het “Premium” pakket biedt hetzelfde aantal opslag aan, maar biedt je de mogelijkheid om drie websites te hosten in plaats van één. Verder zijn er geen verschillen en dit pakket kost $ 3,99 per maand bij een contractduur van een jaar. Dan heb je nog het duurste shared hosting pakket van Namesilo, welke je kunt afsluiten voor $ 7,99 per maand. Hier krijg je 60 GB opslag voor terug en kun je tot 10 websites hosten. Bij Namesilo krijg je overigens enkel bij het duurste pakket een gratis SSL. Dit vinden wij een groot nadeel, want dit krijg je wel gratis bij veel andere hosting providers uit dit artikel. 

Bekijk alle shared hosting pakketten door de website van Namesilo te bezoeken.

Overzicht goedkope webhosting die Bitcoin accepteren 

Goedkoopste pakket:

HostSailor 

 • $ 0,95 per maand
 • 1 GB opslag
 • 500 GB dataverkeer
 • Geen limiet

Hostens 

 • $ 1,50 per maand
 • 10 GB opslag
 • 1000 GB dataverkeer
 • 10 websites

Namecheap 

 • $ 1,88 per maand
 • 20 GB opslag
 • – dataverkeer
 • 3 websites

Hostinger 

 • $ 1,99 per maand
 • 30 GB opslag
 • 100 GB dataverkeer
 • 1 website

Namesilo

 • $ 2,39 per maand
 • 20 GB opslag
 • – dataverkeer
 • 1 website

Voor wie is shared hosting geschikt?

Hierboven hebben vijf betrouwbare hosting providers uitgelicht waar je shared hosting met Bitcoin en andere cryptovaluta kunt aanschaffen. Echter, shared hosting is niet voor iedereen geschikt. Hoewel veel providers betrouwbare shared hosting leveren, kun je niet dezelfde eigenschappen en betrouwbaarheid verwachten van bijvoorbeeld VPS hosting, welke vaak enkele tientallen euro’s per maand kosten. Hieronder zullen wij daarom toelichten voor wie shared hosting wel geschikt is en wie beter naar een alternatief kan zoeken. 

Shared hosting is uiterst geschikt voor:

ZZP’ers en MKB

Websites van kleine ondernemers ontvangen doorgaans geen duizenden of tienduizenden bezoekers. Daarnaast hebben de websites van bijvoorbeeld ZZP’ers meestal niet al te veel opslag nodig. De websites bestaan vaak uit pagina’s met voornamelijk content over het bedrijf zelf en hebben bijvoorbeeld geen webshop met duizenden productpagina’s. 

Beginnende bloggers

Ook voor wie net begint met bloggen heeft aan shared hosting meer dan voldoende. Pas wanneer de website aardig wat inkomsten gaat genereren kun je bij jezelf afvragen of het verstandig is om over te stappen op een ander vorm van webhosting.

Hobby projecten

Voor niet-commerciële websites waarbij inkomsten generen niet het voornaamste doel is, kun je prima kiezen voor een shared hosting pakket. 

Risico’s van shared hosting

Shared hosting is doorgaans één van de goedkopere opties. Hierboven heb je al kunnen lezen waarom dat is. De hosting providers uit de lijst hierboven hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en geven voldoende waard voor je geld. Echter, dit is niet bij alle providers het geval. Daarnaast kun je ook van de shared hosting pakketten van de hosting providers hierboven niet dezelfde prestatie verwachten als bijvoorbeeld VPS hosting of een dedicated server. In veel gevallen zijn deze twee keuzes niet nodig en heb je meer dan voldoende aan de shared hosting.

Wil je shared hosting met Bitcoin afnemen? Hieronder zullen we een aantal risico’s toelichten waar je mogelijk mee te maken krijgt. 

Dalende prestaties

Het kan voorkomen dat je website(s) op een server terechtkomt met nog weinig gehoste websites of met websites zonder al te veel verkeer. Hierdoor zul je weinig vertragingen en downtime ervaren. Echter, op het moment dat er steeds meer klanten met nieuwe websites op de server bijkomen, zul je dit ook aan de snelheid van je eigen websites merken. Daarom is het belangrijk dat je niet shared hosting afneemt bij de eerst en beste hosting provider, maar goed onderzoek doet naar wat bestaande klanten te zeggen hebben over de diensten. 

Kwetsbare websites van andere klanten

Je kunt je eigen websites nog zo goed onderhouden en beveiligen tegen kwetsbaarheden, maar wie zegt dat andere klanten op dezelfde server als jou dat ook doen. Kwetsbare websites kunnen een gevaar zijn voor de gehele server en dus ook voor jouw websites.

Flinke prijsstijgingen

Een bekend voorbeeld hiervan is Versio. Deze provider stond altijd bekend als één van de goedkoopste aanbieders van webhosting. Dit was totdat ze in 2018 de prijs van het goedkoopste pakket met 400% verhoogde. Betaalde je eerst 6 euro per jaar voor het goedkoopste pakket, werd dat van de een op de andere dag 30 euro per jaar. Ook andere shared hosting pakketten van Versio werden dat jaar flink verhoogd.

Nu was een Versio een extreem geval, maar zien we dit regelmatig voorbij komen bij shared hosting van goedkope providers. Het staat je uiteraard vrij om je websites te verhuizen naar een andere provider, maar wanneer je (relatief) veel websites host bij een bepaalde provider, kan dit nogal vervelend zijn. Gelukkig hebben wij bij de bovenstaande vijf providers waar je shared hosting met Bitcoin kunt aanschaffen geen absurde prijsverhoging gezien in de afgelopen jaren. 

Je moet betalen voor andere diensten

Een ander veel voorkomend probleem van goedkope shared hosting die we regelmatig tegenkomen is dat de maandelijkse kosten zeer laag zijn (en dus aantrekkelijk lijken), maar je bijvoorbeeld moet betalen voor het gebruik van e-mail of het terugplaatsen van een back-up. Daardoor is de hosting provider met de goedkoopste maandelijkse prijzen op den duur niet altijd de goedkoopste keuze. 

Hoe kun je deze risico’s voorkomen?

Hierboven heb je een aantal risico’s kunnen lezen waar je bij het aanschaffen van shared hosting met Bitcoin tegenaan kunt lopen. Zo kun je last krijgen van dalende prestaties op het moment dat meer klanten en websites op de server worden ondergebracht, risico lopen door kwetsbare websites van andere klanten op de server, te maken krijgen met flinke prijsstijgingen en dat er voor andere diensten kosten worden gehanteerd. 

Het voorkomen van sommige risico’s is wat eenvoudiger dan de andere. Zo kun je bijvoorbeeld een hosting pakket afnemen voor meerdere jaren, waardoor je pas na het einde van je contract te maken krijgt met eventuele prijsverhogingen. Echter, wanneer je nog geen ervaring hebt met een betreffende provider, weet je niet of je tevreden zult zijn over hun diensten. Wel zijn er over veel providers honderden of zelfs duizenden reviews online te vinden. Zo lees je in dit artikel dat bijvoorbeeld Namecheap alleen al op Trustpilot meer dan 11.000 reviews van klanten heeft ontvangen. Hieruit kun je een duidelijk beeld krijgen van de kwaliteit van de provider.

Voor andere risico’s van shared hosting raden we ook altijd aan om grondig onderzoek te doen. Daarnaast is het ook niet onverstandig om verschillende websites bij meerdere hosting providers onder te brengen. Hierdoor kun je eventueel in de toekomst de websites verhuizen naar de provider waar je het meest tevreden over bent. 

Goedkope domeinnamen registreren met Bitcoin

In dit artikel hebben wij de vijf goedkoopste en beste hosting providers voor shared hosting die Bitcoin en andere cryptovaluta als betaalmethode accepteren op een rij gezet. Echter, voor een website heb je uiteraard ook een domeinnaam nodig. Je kunt deze uiteraard bij de bovenstaande providers aanschaffen. We hebben echter een artikel schreven over de providers waar je het goedkoopst een .nl domeinnaam, .be domeinnaam en .com domeinnaam met Bitcoin kunt registreren.